Már alig van férőhely a Székely Gyors-Csíksomlyó Expresszre

Téma: 

Vannak még szabad helyek a Székely Gyors-Csíksomlyó Expresszre – közölte Mező Tibor, a Kárpáteurópa Utazási Iroda vezetője az M1 vasárnap reggeli műsorában.

 

Elmondta, az 1100-ból, még mintegy 50 férőhely van. A csíksomlyói búcsúba tartó expressz június 7-én hajnalban, 4.55-kor indul a Keleti pályaudvarról. Az útvonalon nagyobb ünnepség lesz például Nagyváradon, Kolozsváron, és Gyergyószentmiklóstól szinte minden székely településen.

MTI Fotó Biró István

A Csíksomlyó Expressz az előző évekhez hasonlóan Szombathelyről indul, és a Sopron, Győr, Komárom, Tatabánya útvonalon érkezik Budapestre. A Keleti pályaudvarról a Székely Gyorssal összekapcsolva, 16 kocsiból álló „össznemzeti zarándokvonatként” indul tovább Erdélybe.

A szerelvény mintegy 430 méter hosszú. Június 10-én, pünkösdhétfőn érkezik vissza.

A zarándoklat fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes – közölte Mező Tibor.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Biró István

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Kovács Tamás

A megkérdezettek 85 százaléka véli úgy, hogy a nyugdíja majd nem lesz elég a megélhetésére, de megtakarítással csak 64 százalékuk rendelkezik, a kifejezetten nyugdíjcélú megtakarítással rendelkezők aránya pedig ennél is kevesebb, mindössze 37 százalék - derül ki az...

A károk felmérése még tart, a magyar kormány azonban már lépett - mondta Fazekas Sándor.

hirado.hu

Az Európai Parlamentben októberben szerveznek vitát a román jogállamiságról. Ez már a második ilyen alkalom, februárban elsősorban a korrupció és az igazságszolgáltatás függetlensége miatt aggódott az Európai Parlament.

Tímár Sándor P. Asztrik ferences szerzetes (j) reggeli zsolozsmát vezet a Boldogasszony zarándokvonaton

Péntek este megérkezett a székelyföldi Csíkszeredába a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz, amely 1100 zarándokkal indult útnak Szombathelyről, illetve Budapestről - tájékoztatta a Kárpáteurópa Utazási Iroda, a zarándoklat egyik szervezője az MTI-t.

2020. július 14., kedd, Örs,Stella