Már az árvízre figyelmeztetnek

Téma: 

Az előrejelzések szerint a hét közepétől az elsőfokú készültséget is elrendelhetik - derült ki az M1 Híradó összeállításából.Alig néhány centiméterre a gázcső mellett szakad le a napokban egy méretes faág kaposszerdahelyi polgármesteri hivatal udvarában, a település vezetője szerint, ha eltörik a cső, a gáz akár be is robbanhatott volna. A havazás után a hirtelen jött olvadás jelenthet problémát, a hó és az arra ráfagyott jég ugyanis megnyomja a házak tetejét, ez pedig esetenként akár több százezer forintos kárt is okozhat. Az egyik biztosító társaság képviselője szerint a közeljövőben jelentősen megnő majd a beázások miatti bejelentések száma.A hirtelen jött olvadás miatt több helyen a belvíz okozza most a legnagyobb gondot, az M1 Híradójában bemutatott kecskeméti gazda napok óta nem tudott a földjeire menni. A belvíz mellett árvízveszélyre is figyelmeztet az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Az előrejelzések szerint a hét közepétől sokfelé, főleg az északi országrészekben várható, hogy a hatóságok elrendelik az elsőfokú készültséget.Forrás: hirado.hu, M1

Kapcsolódó cikkeink

Az egész országra figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtökre a várható heves zivatarok, felhőszakadás, viharos szél, illetve a sok eső miatt. Három megyében tartós hőségre is figyelmeztetnek.

 

MTI Fotó

Több háziállat is megijed szilveszterkor a pirotechnikai eszközök fény- és hanghatásaitól. Emiatt több állat elszökik otthonról, sokan az autók elé kerülnek. A gazdáknak személyes felelősségük megakadályozni a bajt.

A várható heves zivatarok miatt két délkeleti megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Több megyében sok esőre és viharos szélre is figyelmeztetnek.

2020. április 10., péntek, Zsolt