Mától nincs idősáv a boltokban, de erre a fontos dologra kérik az időseket

Téma: 

Szombattól ismét időkorlátozás nélkül lehet vásárolni az élelmiszerboltokban, a patikákban és a drogériákban.

Az idősek vásárlási sávjának felfüggesztéséről a kormány a kereskedelmi szervezetek és az Idősügyi Tanács javaslatára döntött, hogy az üzletekben az ünnepi időszakra jellemző zsúfoltság csökkenjen.

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) járványügyi főosztályvezetője, Galgóczi Ágnes az M1-en azt kérte az idősektől, hogy

lehetőség szerint akkor menjenek boltba, amikor kisebb a zsúfoltság, vagy vásárlásaikhoz kérjenek segítséget családtagjaiktól. Fontos, hogy továbbra is kötelező a maszkviselés, ezt az idősáv felfüggesztése nem befolyásolja.

A videóban további fontos információk is elhangzanak: Magyarország felkészült az oltóanyagok szállítására, fogadására, és kijelölték az oltópontokat is. Az oltási terv elkészült, először a járványügyi védekezésben résztvevők kapják meg a vakcinát.

Mint ismert az idősávok felfüggesztéséről pénteken döntött a kormány, azóta a Magyar Közlönyben is megjelent a rendelkezés. Csütörtökön Novák Katalin egy Facebook-videóban jelentette be, hogy az Idősek Tanácsának javaslatára kezdeményezi az idősáv megszüntetését.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Balázs Attila

A karácsonyi szünet után reggel nyitnak újra az üzletek és a kereskedők arra számítanak, hogy sokan viszik majd vissza a hibás ajándékokat, vagy azokat, amikből többet is hozott a Jézuska. Közben pedig kezdődnek a leárazások is.

illusztráció, hirado.hu

Bár összességében nőtt a magyar termékek aránya a külföldi láncoknál, egyes termékkategóriákban a választék jó részét továbbra is az importáruk teszik ki, így például nem egyszerű hazai alapanyagból készült felvágottat vagy joghurtot találni a boltok polcain - írta a...

A bukott baloldal újra bebizonyította, hogy nem tanult semmit. 2010-ben sem azért szavazta le őket a magyarok elsöprő többsége, mert ők baloldaliak, hanem azért, mert az ország érdekei helyett, mindig csak a személyes érdekeiket nézték.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma