Megérkezett az eső és a hidegfront

Téma: 

Hétfőn gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, napközben helyenként zápor, kis valószínűséggel esetleg zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik, sokfelé viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 23 és 27 fok között várható.

Kedden a hűvös hajnalt követően országszerte napos időre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. Mérséklődik a légmozgás, a maximum-hőmérséklet pedig a délutáni órákban 22 és 27 fok között alakul. Az időkép.hu szerint a hét közepétől tovább folytatódik a felmelegedés, napról napra egy-két fokkal melegebb lesz. Csendes, napos, ismét melegedő, kellemes nyári időre van kilátás, viszont hajnalonként már meglehetősen hűvös lesz a levegő.

Kapcsolódó cikkeink

A szombaton érkező hidegfront többnapos lehűlést hoz

Pénteken az ország déli, délkeleti részén újra meghaladja majd a hőmérséklet a 30 fokot, szombaton viszont eléri az országot egy markáns hidegfront, amely többnapos lehűlést hoz – mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa csütörtökön az MTI-nek.

Kedd hajnalban érkezik a hidegfront

Kedden hajnalban megérkezik a hidegfront, amelynek hatására helyenként viharos erejű széllökések várhatók, s az ország nagy részén megszűnik a hőség. A csúcshőmérséklet 27 és 32 Celsius-fok körül várható.

Pénteken és szombaton a hajnali pára-, illetve ködfoltok feloszlása után változóan felhős, nagyobbrészt napos időre számíthatunk. Eső nem alakul ki.

2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd