Megtartják a budapesti tűzijátékot

Téma: 

Az augusztus 20-ai központi ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzshöz eddig érkezett meteorológiai előrejelzések szerint a tűzijáték biztonságos körülmények között megtartható Budapesten - közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) csütörtök délután a Facebook-oldalán.Mint írták: "javában zajlanak az augusztus 20-ai ünnepi programok, várhatóan tovább tisztul az idő". A Kossuth téri tisztavatás látványosra sikeredett - emelték ki, hozzátéve: utána még egy friss honvédtiszti leánykérésnek is tanúi lehetettek a téren lévők.

MTI/Lakatos PéterA Várkert Bazárnál az ország tortáinak felvágásával és gyermekeknek szóló koncertekkel folytatódtak a nap eseményei, ott a színpadon egy-két órán belül koncertek kezdődnek. Az ünnepi műsor mellett egész nap látogatható a Magyar Ízek utcája a Lánchíd utcánál, valamint a Mesterségek Ünnepe a Budai Várban.Este 9 órakor a tűzijáték lesz a nap fénypontja. Budapesten az előrejelzések szerint tovább vékonyodik a felhőzet, rövid ideig tartó gyenge eső, zápor már csak minimális valószínűséggel fordulhat elő a kora esti órákig. Estig olykor még megélénkülhet a szél, de aztán valamelyest mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 19-20 Celsius-fok körül van. Késő este 16-17 fok várható.A központi programokról további részletek találhatók a http://augusztus20.kormany.hu/ oldalon.A tervezettnél korábban lezárták a Budai alsó rakpart egy részét Az eredetileg tervezettnél négy órával hamarabb, már csütörtök délben lezárták a Budai alsó rakpart Üstökös utca és Rákóczi híd közötti szakaszát, amelyet a tűzijáték idején a gyalogosok használhatnak majd.A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejti, hogy a Fővárosi Csatornázási Művek ideiglenes szigetelést helyez el az Ördög-árok Döbrentei tér melletti kiömlőnyílása környezetében azért, hogy egy esetleges eső tovább már ne károsítsa a partfalat.A tűzijáték idejére megnyitják az alsó rakpartot a gyalogos forgalom előtt, de a Döbrentei térnél a gyalogosok csak áthaladhatnak, nem állhatnak meg.A BKK ismételten arra kérte a fővárosban közlekedőket, hogy ne autóval közelítsék meg a belvárost.Emlékeztetnek továbbá, hogy a Budai alsó rakpart szombat estig teljes hosszában zárva marad egy triatlonverseny miatt.Forrás: MTIKép: MTI/Lakatos Péter

Kapcsolódó cikkeink

Elfogta a rendőrség péntek délelőtt azt a férfit, aki előző éjjel három lövést adott le a budapesti Móricz Zsigmond körtéren és egy ottani gyorsétteremben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.A police.hu-n az olvasható, hogy a 26 éves budapesti S. Ábelt a XI.

Meggyőző fölénnyel nyerte meg első haza mérkőzését a Miskolci Renegades Amerikai futball csapat. A Budapesti Zöld Sasok ellen 59-6 arányban győzedelmeskedtek az arany mezben játszó Renegátok.

Idén is világsztárokat lát vendégül a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Március 22. és április 7. között rendezik meg a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivált – mondta el Vitézy Zsófia fesztiváligazgató, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője a rendezvénysorozat idei programját ismertető sajtótájékoztatón 2013. február 26-án...

Michel Houellebecq francia író, a fesztivál díszvendége (b) és Forgács András író pódiumbeszélgetése (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Egy új olvasásnépszerűsítő program tervét jelentette be a XX.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma