Mi kell a civil szervezeteknek az 1%-hoz?

Téma: 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint: augusztus 31-ig kipostázta azokat a leveleket, amelyekben közel 31 ezer civil szervezetet tájékoztatott a személyi jövedelemadóból felajánlott összeg várható nagyságáról, és az ahhoz szükséges törvényi feltételekről. A feltételek meglétét pedig a levél kézbesítését követő 30 napon belül igazolniuk kell a szervezeteknek.
Az adóhatóság felhívja a figyelmet arra: a civil szervezetet nem illeti meg az szja-ból felajánlott 1 százalékos összeg, ha nem teljesíti a törvényben foglalt feltételeket. Különösen, ha köztartozása van, amelyre nem kapott fizetési halasztást vagy részletfizetést; vagy ha a feltételeket igazoló adatlapot nem nyújtotta be határidőig a NAV-hoz. A törvényi feltételek meglétének igazolására szolgáló adatlap szeptember 1-jétől a NAV honlapjáról letölthető. Fontos, hogy a kedvezményezett az adatlapon a hatályos adatokat tüntesse fel; adatmódosítást egy külön változás bejelentő lapon kell benyújtani. A civil szervezetek az adatlap kitöltésével kapcsolatosan bővebb tájékoztatást kérhetnek a NAV honlapján, vagy a 06-40/42-42-42-os telefonszámon.
MTI

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

A kormány javaslata szerint bevándorlási különadót kell fizetnie a bevándorlást segítő szervezeteknek, ezt is tartalmazza az Országgyűlés elé ma kerülő adótörvény.

Normatív kiegészítésre pályázhatnak a civil szervezetek

Mostantól adhatnak be pályázatot a civil szervezetek az általuk tavaly gyűjtött adományaik értékének öt százalékát kitevő, legfeljebb 250 ezer forintig terjedő, automatikusan járó normatív kiegészítésre - jelentette be Hölvényi György, az Emberi Erőforrások...

Több mint száz helyi civil szervezet mutatja be tevékenységét péntektől szeptember 23-ig a hevesi megyeszékhelyen a hagyományos Eger ünnepe elnevezésű fesztivál keretében.

2021. március 7., vasárnap, Tamás