A migránspárti szervezetek nem akarnak átláthatóan működni

Téma: 

A migránspárti nem kormányzati szervezetek sem Magyarországon, sem máshol nem kívánják átláthatóvá tenni tevékenységüket és pénzügyeiket, ezzel pedig beismerik, hogy eddig illegálisan működtek - jelentette ki Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hollik István érdekes fejleménynek nevezte, hogy a Földközi-tengeren át a migránsok millióit “Európába taxiztató” szervezetek sorra jelentik be tevékenységük felfüggesztését, miután az olasz állam szigorú ellenőrzésnek kívánta alávetni őket, és magatartási kódexet vezetett be számukra.

MTI/EPA/Carsten Rehder

“Inkább megfutamodnak, csak hogy elbújhassanak a törvények és az ellenőrzés elől” – fogalmazott a kormánypárti politikus, emlékeztetve arra: az olasz hatóságok azután nyúltak a szigorítás eszközéhez, miután ügyészségük konkrét bizonyítékokat tárt fel arról, hogy az érintettek részesei a nemzetközi bűnszervezetek által működtetett emberkereskedelemnek és embercsempészetnek.

Nem akarnak átláthatóan működni a migránspárti szervezetek Magyarországon sem

A képviselő párhuzamot vont a Földközi-tengeren és a Magyarországon működő migránspárti civilek között, akik szintén sorra jelentik be, hogy nem hajtják végre a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt, amely szerint be kellene vallaniuk a külföldről érkező támogatásaikat.

“A migránspárti szervezetek Magyarországon sem akarják, hogy átláthatóan működjenek, hogy a magyar emberek megtudják, hogy valójában Soros György támogatásából, Soros György tervének végrehajtásán dolgoznak” – fűzte hozzá Hollik István, rámutatva: Soros terve, hogy migránsokkal árassza el Európát.

Ezen szervezetek folyamatosan támadják Magyarország bevándorláspolitikáját – mondta Hollik István, aki szerint az olaszországi fejlemények is azt bizonyítják: Magyarországnak igaza volt, amikor az elsők között kezdeményezte a migránspárti szerveztek működésének átláthatóvá tételét.

A politikus kérdésre színjátéknak nevezte Vona Gábor Jobbik-elnök nyilatkozatát arról, hogy pártja nem rasszista. Hollik István kijelentette: “a Jobbik tele van antiszemita, zsidóellenes, náci és rasszista alakkal és nyilatkozattal”. Szerinte elég arra gondolni, hogyan gyalázta meg Kulcsár Gergely jobbikos képviselő a holokauszt áldozatainak emlékét a Duna-parti emlékmű leköpésével, de felidézet azt is, hogy a szintén jobbikos képviselő Staudt Gábor nem volt hajlandó bocsánatot kérni sem a magyar zsidóságtól, sem a magyar cigányságtól. Szerinte ezen képviselők méltatlanná váltak az országgyűlési munkára, ám Vona Gábor “falazott” nekik.

A képviselő kérdést kapott a zárt kormányzati telefonhálózat kiépítéséről szóló hírrel kapcsolatban is, amelyre azt felelte: bár az ügy kormányzati hatáskör, annak lehetnek nemzetbiztonsági okai. Kijelentette azt is: nem Magyarország lenne az első, amely ilyen hálózatot épít.

Forrás: MTI

Kép: MTI/EPA/Carsten Rehder

Kapcsolódó cikkeink

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) régiós adó főigazgatósága és a megyei adóigazgatóság vezetői 2011. évtől immár hagyományteremtő jelleggel minden év márciusában egyeztető megbeszélés keretében találkoznak a kamarák, érdekképviseleti szervezetek képviselőivel.

Normatív kiegészítésre pályázhatnak a civil szervezetek

Mostantól adhatnak be pályázatot a civil szervezetek az általuk tavaly gyűjtött adományaik értékének öt százalékát kitevő, legfeljebb 250 ezer forintig terjedő, automatikusan járó normatív kiegészítésre - jelentette be Hölvényi György, az Emberi Erőforrások...

https://twitter.com/JonasChr88/status/730293045573373952/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Fiatal muszlim aktivisták folyamatosan zaklatják a Koppenhága külvárosában található pubok tulajdonosait, mert egy saría zónát akarnak létrehozni. Ez azt jelenti, hogy a zónából ki akarják tiltani az alkoholt és a szerencsejátékot.

2021. január 27., szerda, Angelika