Minta lehet a Stop Soros törvénycsomag

Téma: 

A balkáni országok számára a Stop Soros törvénycsomag mintául szolgálhat a migrációt szervező szervezetek visszaszorítására, de a nyugat-európai országok számára is, ahol erős a Soros-szervezetek befolyása – mondta Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa a Kossuth Rádió 180 perc adásában.

A nyugat-balkáni útvonal országaiban mindenütt megtalálhatók Soros György szervezetei, Albánián, Bosznia-Hercegovinán át Szerbiáig. Mindenhol az a céljuk, hogy a bevándorlók mozgását megkönnyítsék, és az illegális bevándorlást legálissá tegyék – mondta Deák Dániel.

Index - Nagy Attila Károly

A politológus kifejtette, egyre több országban ismerik fel, hogy rendkívül veszélyesek ezek a szervezetek, amelyeket arra használnak fel, hogy az Európába irányuló illegális bevándorlást megkönnyítsék.

A balkáni útvonalon még nem minden kormány ismerte fel ezt a problémát, de már elindult egy pozitív változás.

Szlovéniában a választási kampány egyik legfontosabb kérdése a migráció volt, és az a párt nyert, amely felhívta erre a veszélyre a figyelmet – jelentette ki a Figyelő munkatársa.

„Látszik, hogy a balkáni útvonalon már vannak olyan országok, amelyek a magyar álláspontot képviselik, de a térségben következetes és erős álláspontot továbbra is csak Magyarország képvisel” – mondta.

Deák Dániel kifejtette, hogy a régióban és Nyugat-Európában is már évtizedek korábban megjelentek a Soros-alapítványok. Céljuk hogy kormányzati, gazdasági és igazságszolgáltatás szintjén a lehető legnagyobb befolyást gyakorolják.  A szegényebb balkáni országokban könnyebb dolguk van, könnyebben érvényesíthetik befolyásukat.

Hozzátette, hogy a magyar szabályozás mintául szolgálhat a balkáni államok számára, és amennyiben a Stop Soros jogszabályelemeit átültetnék saját törvényalkotásukba, akkor megszüntethetnék a szervezeteknek a bevándorlást szervező tevékenységét.

Forrás: hirado.hu, Kossuth Rádió

Kép: Index - Nagy Attila Károly

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

Valószínűleg kötelezettségszegési eljárást indít a Stop Soros törvénycsomag miatt Magyarország ellen csütörtökön az Európai Bizottság – jelezték szerdán brüsszeli források.

2020. szeptember 21., hétfő, Máté,Mirella