Mongol migránsokat fogtak a magyar-ukrán határnál

Írta: itv , - Frissítve: 9th November, 2017 - 8:59am

Téma: 

Hat mongol állampolgárságú határsértőt és az őket segítő embercsempészeket fogtak el a rendőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpánál szerdán - közölte a rendőrség honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A tájékoztatás szerint a járőrök hajnalban a község külterületén fogták el a magukat mongol állampolgárnak valló négy férfit és két nőt, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök az illegális migránsokat előállították a közeli beregsurányi határrendészeti kirendeltségre. Rövid idővel később a beregsurányi magyar-ukrán közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy magyar rendszámú személygépkocsival két, szintén mongol állampolgárságú férfi, gépkocsijukban több, női holmit tartalmazó hátizsákot találtak az ellenőrzést végrehajtó rendőrök. Gyanújuk szerint a két külföldi férfi nyújtott segítséget a korábban Tarpánál elfogott mongoloknak az államhatár illegális átlépéséhez.

 

A két férfival szemben a megyei rendőr-főkapitányság embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Kapcsolódó cikkeink