Mostantól megsemmisíthetik az embercsempészek hajóit Líbia partjainál

Téma: 

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa pénteken felhatalmazta az Európai Uniót, hogy a líbiai partokhoz közeli nemzetközi vizeken lefoglalhassa vagy megsemmisíthesse az embercsempészek hajóit. A tizenöt tagú tanács tizennégy tagállama igennel szavazott az erről szóló határozatra, Venezuela pedig tartózkodott.Az ENSZ Biztonsági Tanácsa pénteken felhatalmazta az Európai Uniót, hogy a líbiai partokhoz közeli nemzetközi vizeken átvizsgálhassa és lefoglalhassa az embercsempészek hajóit.A tizenöt tagú tanács tizennégy tagállama igennel szavazott az erről szóló határozatra, Venezuela pedig tartózkodott.Az egy évre szóló mandátum arra is felhatalmazza a hatóságokat, hogy a menekülthajók fedélzetére lépjenek az utasok életének megmentése érdekében.A nyílt tengeren való fellépés az Európai Unió három fázisból álló tengeri művelete második fázisának felel meg. Az első fázist az információszerzés, a másodikat a nyílt tengeren végrehajtott műveletek, a harmadikat a líbiai területen végrehajtott műveletek jelentik.Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink

http://www.opera.hu/

Az Otello-bemutatót körbefonva, nagyszabású szabadtéri évadnyitánnyal indítja a szezont a Magyar Állami Operaház.

A magyar versenyzők egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu Európa-bajnokság szombat délelőtti döntőiben.

Alsóbbrendű utak újultak meg Borsodban

Alsóbbrendű utak újultak meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a csenyétei bekötőutat, valamint a Méra-Szemere-Büttös összekötőutat szerdán adták át - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-t.

2019. június 17., hétfő, Laura,Alida