Nagy István: Nem szabad hagyni, hogy az EU csökkentse az agrártámogatásokat

Téma: 

Nem szabad hagyni, hogy az Európai Unió csökkentse az agrártámogatásokat, mert az „fenyegető veszélyt” jelent a magyar gazdákra – mondta az agrárminiszter kedden az M1-en.

 

Nagy István hozzátette: Brüsszel a tervek szerint a földalapú támogatásokat 16, a vidékfejlesztési támogatásokat pedig több mint 25 százalékkal csökkenti, miközben az agrártámogatások helyett olyan célokat fogalmazott meg, amelyek a migránsok letelepedését szolgálják.

MTI Fotó

Úgy vélte, ha ez megvalósul, nőni fognak az élelmiszerárak és romlani fog a versenyképesség.

Kitért arra is, az agrárpolitikusok és szakemberek kedden országjárásra indulnak, amelynek során a kormány kikéri a polgárok véleményét.

Megbeszélik a gazdákkal az elért eredményeket, a nehézségeket, a kitűzött célokat, valamint erősítik a magyar gazdatársadalom és a kormány között kialakult együttműködést – mondta.

A miniszter szerint össze kell fogni, hogy olcsóbb legyen az élelmiszer, minél több hazai élelmiszer legyen és a magyar gazdák meg tudjanak élni.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

Magyarország azt szeretné elérni, hogy a Nagy-Britanniában élő magyarok jogai ne sérüljenek a brit EU-tagság megszűnésével - mondta szerdán Londonban Orbán Viktor. Trump győzelméről úgy nyilatkozott: visszatért a világ a valóságba.

Szabad György. MTI fotó

Az akadémikus haláláról Szilágyi Zoltán, a parlament sajtófőnöke számolt be.

Az edelényi kistérség

Elsőként hozza a kormányhatározat az edelényi kistérséget azon a listán, amely a szabad vállalkozási zónákat sorolja fel.

2020. május 31., vasárnap, Angéla,Petronella