A NAV és a szakmai szervezetek együttműködése

Téma: 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) régiós adó főigazgatósága és a megyei adóigazgatóság vezetői 2011. évtől immár hagyományteremtő jelleggel minden év márciusában egyeztető megbeszélés keretében találkoznak a kamarák, érdekképviseleti szervezetek képviselőivel.

Az együttműködés elveit, módját már a korábbi években rögzítették, intézményesített formában, együttműködési megállapodás megkötésével is. 2013. március 28-án a felek Miskolcon találkoztak az adó főigazgatóság székházában.

A kapcsolattartás egyik jól működő formája az adó főigazgatóságon kialakított konzultációs lehetőség a könyvviteli szolgáltatást végző szakemberek számára.

A kamarai jelzések alapján a NAV vállalta, hogy a feketegazdaság visszaszorítása érdekében határozottabban lép fel a bejelentés nélküli tevékenységet végzőkkel szemben, ezzel is támogatva a tisztességesen működő vállalkozásokat.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára fontos az érdekképviseleti szervezetek visszacsatolása az adóztatási tevékenységről.

Kapcsolódó cikkeink

Normatív kiegészítésre pályázhatnak a civil szervezetek

Mostantól adhatnak be pályázatot a civil szervezetek az általuk tavaly gyűjtött adományaik értékének öt százalékát kitevő, legfeljebb 250 ezer forintig terjedő, automatikusan járó normatív kiegészítésre - jelentette be Hölvényi György, az Emberi Erőforrások...

Négy szakmai szervezet fogott össze a felnőttkori elhízás és az ahhoz társult betegségek ellen; az Összefogás a gyermekek egészségéért elnevezésű kezdeményezés célja, hogy ezeket helyes kisgyermekkori táplálkozással, primer prevencióval előzzék meg.

Az elmúlt években a rendőrség kiemelt figyelmet fordított a közterületen szolgálatot teljesítő rendőri állomány közlekedésrendészeti ismereteinek bővítésére, vezetéstechnikai tudásának javítására.

Az elmúlt években a rendőrség kiemelt figyelmet fordított a közterületen szolgálatot teljesítő állomány közlekedésrendészeti ismereteinek bővítésére, vezetéstechnikai tudásának javítására.

2021. január 27., szerda, Angelika