Navracsics Tibor: a magyarok európaiak

Írta: itv , - Frissítve: 11th September, 2012 - 1:23pm

Téma: 

Szent István tudta, hogy a magyarságnak csak akkor van jövője, ha európai nemzetként él - mondta a miniszterelnök-helyettes Sárospatakon.
Szent István és Koppány között vont párhuzamot Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter Sárospatakon a zempléni város augusztus 20-i ünnepségén szombaton.

A politikus úgy fogalmazott: ezer évvel ezelőtt választaniuk kellett a magyarságnak István és Koppány között, és a nemzet István mellett döntött. Mint mondta: Szent István tudta, hogy a magyarságnak csak akkor van jövője, ha európai nemzetként él, ezt igazolta, hogy eltűntek a történelemből azon nemzetek, törzsi szövetségek, amelyek Koppányt követték.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter Szent István szavait idézve kijelentette: a magyarok csak akkor maradhatnak fent, ha európaiak, a magyarságnak csak európai nemzetként van jövője - a történelem az államalapítót igazolta. A magyarság olyan nemzet, amely ezer éven keresztül megvalósította Közép-Európa békés integrációját.

"A magyarok csak akkor maradhatnak meg, ha európaiak", és Európa is csak a magyarokkal maradhat fenn - hangsúlyozta.

A sárospataki augusztus 20-i ünnepségen huszonkét, határon túli magyar vette át magyar állampolgársági iratát Navracsics Tibortól.
MTI

Kapcsolódó cikkeink