Nincs pánikhangulat a Századvég szerint

Téma: 

Nincs általános pánik, a többség reálisan ítéli meg a koronavírus-helyzetet – olvasható a Századvég Alapítvány elemzésében, melyről pénteken közleményben tájékoztatták az MTI-t.

A Századvég megvizsgálta, hogy mi a magyarok álláspontja a koronavírus-járványról, illetve a kormányzat védelmi intézkedéseiről. A felmérés szerint Magyarországon nincs általános pánik a koronavírussal kapcsolatban. A megkérdezettek 56 százaléka aggasztónak ítéli a járvány terjedését, azonban 43 százalékuk nem tart tőle.

MTI Fotó Bruzák Noémi

A válaszadók 87 százaléka aggasztóbbnak ítéli a klímaváltozást, 63 százaléka pedig az illegális migrációt.

A magyarok számára az a legfontosabb, hogy a kormány megtegye a megfelelő intézkedéseket. A válaszadók 68 százaléka elégedett azzal, ahogyan a kormány a koronavírus-járványt kezeli, elégedetlenségét 25 százalék jelezte. A válaszadók 70 százaléka elegendőnek tartja a kormányzat védelmi intézkedéseit, 24 százalékuk határozottabb fellépést vár.

A magyarok reálisan ítélik meg a koronavírus-járvány okozta fenyegetettséget: a megkérdezettek 86 százaléka szerint a szóban forgó vírus elsődlegesen az idősekre, illetve a krónikus betegekre jelent veszélyt, és pusztán a 12 százalékuk gondolja úgy, hogy a vírus mindenkire egyformán veszélyes – közölte vizsgálatai alapján a Századvég.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Bruzák Noémi

Kapcsolódó cikkeink

EPA

A közbiztonság hiánya és a szervezett bűnözés miatt már eddig is sokan gondolták azt, hogy el kellene halasztani a Riói olimpiát, de legalábbis át kellene tenni egy másik helyszínre.

A szöuli elnöki hivatal szerint nem érzékelhető semmiféle változás Észak-Korea mindennapjaiban annak ellenére, hogy Phenjan ismételten támadással fenyegeti Dél-Koreát és az Egyesült Államokat.

MTI/EPA/Orietta Scardino

Ismét az európai uniós befizetések leállításával fenyegetőzött Luigi Di Maio olasz kormányfőhelyettes arra az esetre, ha ez Európai Unió nem tud megoldást találni a menekültek befogadására.

2020. május 31., vasárnap, Angéla,Petronella