Nyáron is ingyen utazhatnak vonaton az iskolás csoportok

Téma: 

A kedvezménnyel az országos múzeumokat és tagintézményeiket, több mint harminc nemzeti és történelmi emlékhelyet, műemléket lehet meglátogatni, miután a koronavírus-járvány miatt elmaradtak az osztálykirándulások, tanulmányi kirándulások.

 

Nyárra is kiterjesztik az általános és középiskolai csoportok tanítási időben biztosított díjmentes vasúti utazási lehetőségét, mert a koronavírus-járvány miatt elmaradtak az osztálykirándulások, tanulmányi kirándulások – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium pénteken.

MTI Fotó Máthé Zoltán

A közlemény szerint a díjmentes vasúti utazás az általános iskolák, középfokú iskolák és gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmények nappali iskolai oktatásban részt vevő tanulói, és minden tizedik diák után egy kísérőnek biztosítható az iskola által szervezett csoportos utazáskor.

Mivel a lehetőség célja a nemzeti és egyetemes kulturális örökség javainak megismertetése, az ingyenes vonatozás a határozatban tételesen felsorolt úti célok felkeresése esetén jár – tették hozzá.

A minisztérium a rendkívüli helyzetre tekintettel elrendelte, hogy a vasúttársaságok hétfőtől augusztus végéig biztosítsák az ingyenes utazást az iskolai csoportoknak a rendeletben felsorolt helyszínekre. A kedvezménnyel az országos múzeumokat és tagintézményeiket, több mint harminc nemzeti és történelmi emlékhelyet, műemléket lehet meglátogatni – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Máthé Zoltán

Kapcsolódó cikkeink

EPA

Újabb jó hír a már beoltottak részére.

MTI Fotó Komka Péter

Szerdától kezdve a cseh, a szlovák és a magyar állampolgárok legfeljebb 48 órára, azaz két napra szabadon utazhatnak egymás országába anélkül, hogy negatív koronavírus tesztre lenne szükségük, illetve karanténba kellene vonulniuk – közölte Tomás Petrícek cseh külügyminiszter...

 A diósgyőri szurkolói csoportok nemet mondanak a szurkolói kártyára

"A diósgyőri szervezett szurkolói csoportok egyöntetűen úgy határoztak, hogy tiltakozván a szurkolói kártya bevezetése ellen, a rendszer kötelező működtetésétől kezdődően távol maradnak a szezon további mérkőzéseinek látogatásától" – áll a diósgyőri szervezett szurkolói...

A MÁV-START ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a fővárosi Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban 2013. október 25. és 27.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma