Okoseszközökkel is harcolnak a rendőrök a gyorshajtás ellen

Téma: 

Kedden is folytatódik a sebesség-ellenőrzési akció: az összes traffipax az utakon van, ráadásul nemcsak itthon, de az összes európai uniós országban. Aki külföldi és szabálytalankodik, nem ússza meg a büntetést: akár az autójukat is lefoglalhatják, ha nem fizetnek azonnal.

Szinte percenként állították meg a gyorshajtókat a rendőrök Szolnok mellett, a 4-es főút 105-ös kilométerénél. Ez a szakasz a 4-es út egyik legveszélyesebb szakasza, az idén is történt már itt halálos baleset. A Tispol akcióban a magyar rendőrség az összes sebességmérő készülékét bevetette.
 
MTI Fotó
 

Főleg a balesetveszélyes helyek környékén mérik a járművek sebességét, de lesznek olyan főutak, amelyeket egyidőben, teljes hosszában ellenőriznek. A Véda kapuk után sem lesz érdemes gyorsítani, mert a telepített traffipaxok után – amikor sokan úgy gondolják, hogy már nem látja őket a kamera – mobil eszközzel is mérhetik a járművek sebességét. A külföldi gyorshajtókkal szemben azonnal, a helyszínen le is folytatják az eljárást és amíg a sofőr nem fizeti ki a bírságot, lefoglalják az autóját.

A rendőrök idén egy új módszert is alkalmaznak a gyorshajtók kiszűrésére: okostelefonnal rácsatlakoznak a Védára, vagy a mobil kamerára és a mérés helyszínétől távolabb állítják meg a gyorshajtókat. Vita esetén pedig meg is tudják mutatni a kamera felvételét. Ezzel a módszerrel a rendőrök ki tudják védeni, hogy az autósok villogtatással figyelmeztessék egymást a traffipaxra.

A Tispol akció első napja után a gyorshajtási rekordot egy budapesti autós tartja, akit a Gyömrői úton 150 kilométeres sebességgel mért be a traffipax. A bírság 300 ezer forint lesz.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: MTI Fotó

 

Kapcsolódó cikkeink

Bild am Sonntag: amerikai zsoldosok harcolnak az ukrán kormány oldalán

Több száz amerikai zsoldos harcol Kelet-Ukrajnában a kijevi kormány oldalán - írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap hírszerzési értesülésekre hivatkozva.

 

MTI-fotó: Komka Péter

Az egri várban jelenleg is EU-s támogatásból turisztikai attrakciós fejlesztés zajlik.

Fidesz: a bukott baloldal a rezsicsökkentés ellen harcol-A nagyobbik kormánypárt szerint "a szocialisták az emberek akarata ellen mennek".

EPA/David Fernandez

Még az idén elkészülhet a védőoltás a zikavírus ellen - közölte egy amerikai-kanadai kutatócsoport, amely a vakcina kifejlesztésén dolgozik.

2019. május 21., kedd, Konstantin