Orbán Viktor: Cél, hogy minél kevesebben essenek ki a munkából

Téma: 

Most a cél az, hogy minél kevesebben essenek ki a munkából, aki pedig valamilyen okból nem tud dolgozni, az mihamarabb újra munkába állhasson, mert „ha munka van, minden van” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió reggeli műsorában a koronavírus-járvány miatt hozott gazdasági intézkedésekről beszámolva.

 

Nagyon fontos, hogy az ország dolgozzon – emelte ki a kormányfő, jelezve: ez persze nem lehetséges minden körülmények között, de segítenek annak, aki elveszíti munkáját.

MTI Fotó Czeglédi Zsolt

Hozzátette: a vállalkozókat is próbálják támogatni, hogy ne kelljen elbocsátani embereket.

Az emberek attól félnek – folytatta Orbán Viktor –, hogy elveszítik a munkahelyüket, közben ketyegnek a hitelek, elviszik a fedezetet, majd pénzügyileg tönkremennek.

Ezért első intézkedésként az év végéig felfüggesztették a felvett hitelek tőke- és kamattörlesztését. Vagyis nem kell attól tartani, hogy ha valaki most nem tud fizetni, akkor „lenullázódik az, amit az elmúlt tíz évben felépített” – hangsúlyozta.

Kiemelte, óriási összegről van szó, hiszen az országban egy évben a bankoknak fizetett összes törlesztés mintegy 3600 milliárd forint.

Arra a kérdésre, hogy a bankok partnerek-e, a miniszterelnök azt felelte: „ezt nem kérdeztem meg, de a reakciókból úgy látom, igen.

Emellett az „érzékeny” ágazatokban, a taxisoktól a vendéglátósokon át a szállodásokig járulékfizetési könnyítéseket rendeltek el – közölte Orbán Viktor, hozzátéve, további lépésekre is lesz szükség.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó cikkeink

Kevesebben voltak munka nélkül Borsodban júniusban, mint januárban, de még így is 19,2 százalékos a munkanélküliségi ráta a megyében. Encsen és Ózdon a legrosszabb a helyzet.

MTI Fotó

Kevesebben írják alá a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiók védelméért indított európai kezdeményezését a koronavírus-járvány miatt – közölte a tanács külügyi biztosa szerdán az M1-en.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Elfogadhatatlannak tartja Orbán Viktor miniszterelnök, hogy Magyarországon kívül döntsék el, "kikkel kell együtt élnünk".A kormányfő szombaton Felcsúton, a Kastély Óvoda alapításának 60.

2021. január 27., szerda, Angelika