Országos nevelőszülői kampány indul

Téma: 

A kormány fontosnak tartja a nevelőszülői hálózat erősítését és fenntartását, ennek érdekében országos nevelőszülői kampány indul – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán a nevelőszülők találkozóján, a tokaj-hegyaljai Tolcsván.

Fülöp Attila a miskolci görögkatolikus egyházmegye Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézménye által szervezett eseményen hozzátette, a nevelőszülői kampány első állomása Debrecenben lesz október 27-én.
 
MTI Fotó Rosta Tibor
 

A rendezvényekre a nevelőszülőket, az ez iránt érdeklődőket várják, szeretnék felhívni a társadalom figyelmét erre a hivatásra, minél többeknek bemutatni, továbbá megerősíteni társadalmi megbecsülését. Az államtitkár kiemelte, a nevelőszülők akkor segítenek, amikor a legnagyobb bajban van egy család. Azt vállalják, hogy átmenetileg átveszik a gyermek nevelését, ha kell, akár tizennyolc éves koráig.

Fülöp Attila úgy fogalmazott: a gyermek felnevelésén túl a nevelőszülők tevékenysége „nemzetépítő tevékenység” is; az országban mintegy 15 ezer gyermeket gondoz 5200 nevelőszülő. Kitért arra, hogy 2014 januárjától a nevelőszülői hivatás gyakorlása foglalkoztatási jogviszony keretében történik, ám fontos a „lelkiség, az elhivatottság”.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Rosta Tibor

Kapcsolódó cikkeink

Illusztráció. MTI Fotó

Thaibox-szeminárium indul Magyarországon egy több állomásos roadshow keretén belül – derült ki az M1 aktuális csatorna kedd délutáni Híradójából.

MTI Fotó Ujvári Sándor

Indul az idei tanyafejlesztési program, amelyre 725 millió forint jut - jelentette be a földművelésügyi miniszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

MTI Fotó Bruzák Noémi

Új program indul azoknak a magyar vállalatoknak a támogatásáért, amelyek hajlandóak legalább 560 millió forint beruházást végrehajtani a koronavírus-járvány miatt veszélybe került munkahelyek megvédéséért – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a...

Edelény - Indul a kátyúzás

Edelény - Indul a kátyúzás - „Várhatóan még idén eltüntetjük az összes kátyút Edelény utcáiról” – adott tájékoztatást Molnár Oszkár polgármester (független) a képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülése után.

2021. június 24., csütörtök, Iván