Ötven borsodi település fertőzött afrikai sertéspestisben

Téma: 

Az országos főállatorvos az afrikai sertéspestis miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ötven települést nyilvánított ideiglenes vagy különösen fertőzött területté, és vezetett be korlátozásokat – írta az Észak-Magyarország szombaton.

A lap szerint a cigándi, a miskolci, a sárospataki, a tokaji, a szerencsi, a tiszaújvárosi, a gönci és a szikszói járás települései érintettek.
 
EPA
 

A cikk emlékeztet arra, hogy Tarcal mellett a közelmúltban egy kilőtt vaddisznó laboratóriumi vizsgálata kimutatta az állatban az afrikai sertéspestis vírusát. A korlátozásokat emiatt vezette be az országos főállatorvos, illetve a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A fertőzötté nyilvánított területen az állatlétszám-változást a sertéstartónak naprakészen kell vezetnie, azt a hatósági állatorvos kérésére be kell mutatnia, az állatok megbetegedéséről, elhullásáról azonnal értesítenie kell a hatósági állatorvost – olvasható az Észak-Magyarországban.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

Reuters/Goran Tomasevic

Egy hároméves, az afrikai elefántok megszámlálását célzó légi felmérés csütörtökön publikált eredményei drasztikus, 30 százalékos hanyatlást tárnak fel a faj populációiban, főként az orvvadászat folyományaként.

Magyar Nemzet: több MSZP-s politikusnak lehet afrikai útlevele

A Magyar Nemzet emlékeztet: a Simon-ügyben gyanúsított, "remek MSZP-s kapcsolatokkal rendelkező Weisz Tamás" lakásában a nyomozók tucatnyi afrikai útlevélre bukkantak.

EPA

A francia, a holland, a belga és a luxemburgi vezetők támogatják az új afrikai Marshall-tervet, amely alapján legálisan érkezhetnének migránsok Európába – jelentett ki Kiszelly Zoltán politológus.

2021. január 27., szerda, Angelika