Ovis ebédpénzek eltűntetésével vádolják a hevesi polgármestert

Téma: 

Közpénzek felelőtlen kezelésével, az óvodások és iskolások ebédpénzének eltűntetésével vádolja a hevesi Fidesz a város független polgármesterét, ezért feljelentést tesz az ügyben - írta közleményében a pártszervezet elnöke hétfőn.

"Nem tudjuk, mire ment el a pénz, kinek a zsebébe vándorolt törvénytelenül a szülők befizetése és az állami támogatás! Itt bűncselekmény gyanúja is felmerülhet, ezért feljelentést teszünk az ügyben!" - fogalmazott Sveiczer Sándor.

Csáki Zsigmond a település polgármestere visszautasítja és politikai támadásnak tartja a vádakat.

A városi Fidesz elnökének közleménye szerint Csáki Zsigmond polgármester felelőtlen gazdálkodása azzal fenyeget, hogy leállnak az alapszolgáltatások a jövő héttől Hevesen, ahol adósságrendezési eljárás indult az önkormányzat ellen.

Szerinte a város még a szülőket is megkárosította, mert több mint 200 millió forinttal tartozik a közétkeztető cégeknek, miközben az iskolákban, az óvodákban és a bölcsődékben beszedték az ebédpénzt. Ez azonban mégsem jutott el azokhoz, akik az ételt szállítják, csakúgy mint az állami normatíva, pedig azt is minden hónapban elutalja az államkincstár Hevesnek.

A polgármester évek óta tisztában van azzal, hogy az általa folytatott gazdálkodás fenntarthatatlan és most sem tesz semmit a helyzet rendezésére - közölte Sveiczer Sándor.

Csáki Zsigmond reagálásában képtelenségnek nevezte a vádakat, amelyből - mint mondta - Sveiczer Sándor nyilvánvalóan politikai tőkét kíván kovácsolni.

Hozzátette, a fideszes politikus immár hat éve tagja a városfejlesztési és a közbeszerzési bizottságnak, ezért nagyon jól tudja, hogy a város által kibocsátott kötvények nyomán befolyt összeget az oktatási intézményekre, az épületek felújítására költötték.

A képviselőnek nem ez az első feljelentése ám az eddig megfogalmazott vádjait még a nyomozati szakban visszadobták - mondta Csáki Zsigmond.

Sveiczer Sándor azt követően adta ki közleményét, hogy a település képviselőtestülete hétfőn elfogadta a város válságköltségvetését. Ugyanis július elején csődöt jelentett a település, és adósságrendezési eljárás indult az önkormányzattal szemben.

Csáki Zsigmond egyébként korábban a Fideszben politizált, sőt a párt Heves megyei elnöki tisztét is ellátta, ám a helyi rendelőintézet funkcionális privatizációja miatt kizárták a pártból.

Kapcsolódó cikkeink

2013. február 3-án beiktatták a Borsod-Hevesi Evangélikus Egyházmegye elnökségét Arnóton. Buday Barnabás arnóti lelkész esperesként, Gyuris Miklós pedig felügyelőként kapta a püspök, és a lelkésztársak áldását a hat éves elnökségi megbízatásra.

Befejeződött a légvezetékek földkábelekre való cseréje a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) két észak-alföldi területén, ezzel elkerülhetővé váltak a nagytestű madarakat igen gyakran érő áramütések.

http://upload.wikimedia.org/

Egy asztalosmester és egy ötletekkel teli gépészmérnök a kézművességet és a modern technológiát kapcsolta össze CNC-géppel.

Illusztráció

Egy műfüves nagyméretű labdarúgópályát átadott, egy másiknak pedig letette az alapkövét csütörtökön Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára.A politikus az MTI-nek elmondta, hogy a Múcsonyon...

2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd