Rég nem volt annyi házasságkötés Magyarországon, mint most

Téma: 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból jól látszik, hogy ismét nagyobb becsülete van a házasságnak – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek.

 

A szombati lapszámban megjelent interjúban Novák Katalin arra reagált, hogy rég nem volt annyi házasságkötés Magyarországon, mint most. Azt mondta, biztos benne, hogy ebben a családtámogatásoknak is ösztönző szerepük van. „Meggyőződésünk, hogy a legjobb befektetés a születendő gyermek” – fogalmazott az államtitkár.

MTI Fotó Balázs Attila

Júliusban 31 százalékkal volt magasabb a házasságkötések száma, mint egy évvel korábban, augusztusban pedig 11 ezernél is több pár kötötte össze az életét, ami a legkiemelkedőbb érték az elmúlt negyven évben. Idén januártól augusztusig 43 212 pár esküdött örök hűséget a KSH legfrissebb tájékoztatója szerint, ami 18 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakában regisztráltnál.

Novák Katalin emlékeztetett, a babaváró támogatás a családi otthonteremtési kedvezménnyel együtt 20 millió forintot jelenthet, amihez még kapcsolódhat egy 15 millió forintos kamattámogatott kölcsön.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Balázs Attila

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Mohai Balázs

Az előzetes várakozásokhoz képest kétszer annyian igényeltek személygépkocsit a nagycsaládosok autóvásárlási programjában – mondta Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke kedd reggel az M1-en.

MTI Fotó Komka Péter

Több mint ötszörös volt a túljelentkezés a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által meghirdetett metár-pályázaton, amelyben megújuló energiaforrásból történő villamosenergia-termelésre kapható támogatás.

2021. május 6., csütörtök, Ivett,Frida