A rektor visszautasítja a vádakat-frissítve!

Téma: 

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Patkó Gyula a napokban az interneten napvilágot látott, a Miskolci Egyetem vezetőit komoly vádakkal illető írásokkal kapcsolatban.

Az egyetemigazsag.weebly.com címen fellelhető portálon három témában – „Egy családi üzlet nyomában”, „A fejlődő tudásközpont”, „A nagy TIOP balhé” – fejti ki véleményét a blogger, aki szerint “kérdésesek a Rektori hivatal megbízásai”, ugyanakkor nevezett és futó projektek elszámolási például “hemzsegnek a hibáktól.” - A beiskolázási időszak közepén jött létre a blog, így szándékos az időzítés – mondta Patkó Gyula rektor, aki már a tájékoztató elején hangsúlyozta, hogy az egyelőre ismeretlen szerző tollából származó, az egyetemet rossz színben feltüntető írások ügyében rendőrségi feljelentést tesz az egyetem. Az intézményvezető szerint az írásokban komoly csúsztatások, rossz szándékú megjegyzések, és személyiségi jog megsértése is szerepel, ezért is kötelessége mindennek a kivizsgálása. - Az írásokat visszautasítom! – jelentette ki Patkó Gyula, aki hozzátette: a „befeketített” szakértő mellett kiáll. Ugyanakkor beszámolt a vitatott pályázatok jelenlegi állásáról is. A „Tudásközpont” kapcsán kiderült, hogy annak megvalósítását a Pályázati Alapkezelő 100 százalékig elfogadta, míg a „TIOP-os” kapcsán elárulták: az informatikai épület elkészült, a főépület tekintetében pedig egyeztetések folynak a kivitelező Arcadommal, aminek eredményeként bíznak benne, hogy hamarosan megkezdődhetnek a közbeszerzések. Kérdésünkre, hogy „belső” ember-e, vagy lehet-e egyetemi segítője a bloggernek, a rektor úgy válaszolt: lehetett jogosultságokkal rendelkező segítője. -boon.hu-

Időközben a rektor feljelentést tett a rendőrségen.

Bővebben az egyetemigazsag.weebly.com weboldalon található írásokból tájékozódhatnak.

további fejlemeények az ügyről a http://osztjonapot.blog.hu/2013/03/24/miskolci_egyetemi_igazsagok  honlapon található.

 

Kapcsolódó cikkeink

A Zenepalotában tartott sajtóreggelin a Miskolci Egyetem új felsővezetése tájékoztatott a jövőbeni céljairól. Borsod-Abaúj-Zemplén megye kiemelkedő intézményeként olyan fejlesztéseket terveznek, amellyel a jövő nemzedékét a legmagasabb szintre szeretnék kinevelni.

Az átlátszóoktatás.kinja.com szerzői egyetemi forrásból úgy értesültek, hogy Balog Zoltán tegnap érvénytelenítette a Miskolci Egyetem szenátusi döntését.

A tanítóképző jövőjéről tartottak fórumot

Ilyen bizonytalan helyzetben az 1531-es indulásától kezdve talán még a történelem viharai során sem volt a sárospataki tanítóképzés - mondta Aros János, Sárospatak város polgármestere, az általa, 2013. február 19-ére összehívott fórumon.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma