Rengeteg új munkahelyet hoz létre a Bosch hazánkban

Téma: 

A német Bosch-csoport 2014 második felétől a gyártás bővítését tervezi miskolci kéziszerszámgyárában: a faipari elektromos szerszámok gyártása és fejlesztésének egy része is a borsodi városba kerül. Ezzel 320 új munkahelyet teremt a csoport 2016 végéig – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A Bosch közleménye szerint a cégcsoport kéziszerszám-üzletága Európában átszervezi a fa- és felületmegmunkáló elektromos szerszámok gyártását és fejlesztését. A faipari elektromos szerszámok fejlesztése és gyártása jelenleg a svájci Solothurnban folyik.

A nagynevű cég az önindítógyártás nagy részét is átteszi Miskolcra a hildesheimi üzeméből. Iparági szakértők szerint a világ legnagyobb autóipari beszállítójának célja a versenyképesség növelése.

A Magyarországon tizenegy leányvállalattal jelen lévő Bosch-cégcsoport 2012-ben a belső szállításokkal együtt az eddigi legmagasabb árbevételét – 594 milliárd forint – könyvelhette el. Az összeg 17 százalékkal nőtt 2011-hez képest.

Tavaly 500-zal, 8500-ra növelte magyarországi munkavállalóinak számát, amely a legmagasabb a cég hazai működése során. 2012-ben a Bosch összesen 35 milliárd forint értékben valósított meg beruházásokat Magyarországon, beleértve olyan új gyártósorok telepítését, amelyek a hatvani, egri és miskolci gyártóüzemek kapacitását egyaránt bővítették - írja az mno.hu

A tavalyi év legfontosabb beruházása a magyarországi központi bázis és fejlesztési központ építése volt, 30 milliárd forint értékben. Az első épületet 2013 nyarán adják át, és idén áprilisban letették a beruházás második ütemének alapkövét. Az építkezés 2015-ben zárul.

A kormány eddig több mint két tucat, Magyarországon működő, kiterjedt nemzetközi háttérrel rendelkező nagyvállalattal kötött stratégiai megállapodást. A tervek szerint összesen negyven céggel írnak alá hasonló dokumentumot.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Vajda János

Bérkövetelés miatt két órára beszüntette a munkát az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSz) hétfőn délelőtt – Ficzere Ferenc, a magyarországi Bosch csoport kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: a miskolci Robert Bosch Energy and Body...

Az Új Széchenyi Terv segítségével 2,3 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kap a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., amellyel kétszáz új munkalehetőséget teremt Miskolcon és környékén.

A Figyelő Top 200 független, szakmai zsűrije a magyarországi Bosch csoportnak, 2012-es eredményei alapján az Év Munkahelyteremtője díjat ítélte oda.

37 ezer új munkahelyet teremtenének

Az eddig beérkezett 1800 projektkezdeményezés keretében 37000 új munkahelyet teremtenének 500 milliárd forintból – jelentette be a Megyeházán, szerda délután tartott sajtótájékoztatón dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

2020. július 13., hétfő, Jenő