Sikeresen izolálták a koronavírust Magyarországon

Téma: 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában sikeresen izolálták a koronavírust, Magyarországon először – jelentette be az országos tiszti főorvos kedden Budapesten, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.

MTI Fotó Bruzák Noémi

Müller Cecília hangsúlyozta: ezzel lehetőség nyílik a magyarországi vakcinafejlesztésre és új vírusellenes terápiák kipróbálására.

A kórokozót Kiss Zoltán virológus vezetésével sikerült izolálni, a vírust hazai és külföldi kutatók számára élő és nem élő változatban is rendelkezésre bocsátják.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Bruzák Noémi

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Ausztria és keleti szomszédai többször egyeztettek virtuálisan a koronavírus-járvány idején, és a tárgyalások sikeresek voltak, segítették az egészségügyi védekezést – hangoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, miután hivatalában fogadta...

MTI Fotó

A vasárnap záruló vb vége előtt kijelenthető, hogy Magyarország sikeresen rendezte meg a 17.

MTI Fotó Vajda János

A kormány célja, hogy a magyar gazdaság sikeresen alkalmazkodjon a negyedik ipari forradalomhoz, az Ipar 4.0 által teremtett új kihívásokhoz – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn Miskolcon, az autóipari beszállító Starters E-Components...

hirado.hu, MTI

Facebook-bejegyzésben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn azoknak a magyar versenyzőknek, akik kiváló eredményt értek el a brazíliai Sao Paulóban zajló Worldskills 2015 szakmai olimpián."Gratulálok!

2021. március 7., vasárnap, Tamás