Szabadon utazhatnak a már beoltottak

Téma: 

Újabb jó hír a már beoltottak részére. A csütörtök este kiadott kormányrendelet értelmében szabadon utazhatnak, azok a személyek, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal azon országokba, amelyekkel Magyarország ország közi megállapodást írta alá – olvasható a Magyar Közlönyben.

EPA

A kölcsönösség elvét szem előtt tartva, azon ország állampolgárai Magyarországra is beléphetnek, amelyekkel a magyar kormány megállapodott, de csak abban az esetben ha rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Csütörtök este pedig Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter bejelentette, hogy megállapodott a magyar, a szerb és a montenegrói külügyminiszter abban, hogy a három ország kölcsönösen elismeri egymás oltási igazolványait. A beoltottak így már holnaptól szabadon utazhatnak Magyarország, Szerbia és Montenegró között.

Szijjártó Péter hozzátette, hasonló témában már folyik az egyeztetés Izraellel és Görögországgal is.

Forrás: hirado.hu

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Komka Péter

Szerdától kezdve a cseh, a szlovák és a magyar állampolgárok legfeljebb 48 órára, azaz két napra szabadon utazhatnak egymás országába anélkül, hogy negatív koronavírus tesztre lenne szükségük, illetve karanténba kellene vonulniuk – közölte Tomás Petrícek cseh külügyminiszter...

MTI Fotó Ujvári Sándor

Szerbiával és Montenegróval már megvan a megállapodás a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

MTI Fotó Ujvári Sándor

Péntek délutánra meglett a négymilliomodik beoltott. Orbán Viktor közösségi oldalán jelezte, hogy folytatódik az oltási kampány.

hirado.hu

Beoltották a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájával Orbán Viktor miniszterelnököt. Az erről készült fényképeket a kormányfő Facebook-oldalára tették fel vasárnap délelőtt.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma