Szijjártó: Brüsszel illegális bevándorlókkal akarja elárasztani Európát

Téma: 

Mindent meg kell tenni, hogy ez ne válhasson valóra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedd este Budapesten újságíróknak.

Az illegális bevándorlással kapcsolatos csata az Európai Unióban hétről hétre újabb lendületet vesz – fogalmazott a politikus. Hozzátette: az illegális migráció egyértelműen biztonsági kérdés, de Brüsszel nem hajlandó így kezelni. Az elmúlt években Európában 27 terrortámadás történt, ezeknek 330 ártatlan áldozata és több mint ezer sérültje volt – hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter.

MTI Fotó Mohai Balázs

Kijelentette: az illegális bevándorlás teljesen egyértelmű összefüggésben áll a terrorfenyegetettséggel, minél inkább engedik az illegális migrációt, annál inkább nő a terrorveszély. Mi kell még ahhoz, hogy Brüsszel belássa tévedését? – tette fel a kérdést a miniszter. Úgy fogalmazott: ez a csata most ér döntő szakaszába. A harc sikeres megvívásához a magyar kormánynak munícióra van szüksége – mondta Szijjártó Péter.

Az emberek a nemzeti konzultáción elmondhatják véleményüket, támogatásukkal a magyar kormány sikeresen vívhatja meg harcát az illegális bevándorlás ellen – hangsúlyozta a külügyminiszter az illegális bevándorlással kapcsolatos nemzeti konzultációról szóló ferencvárosi lakossági fórum előtt.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA/Robert Ghement

Az Európai Bizottság elnökével közölt interjút csütörtökön a Politico brüsszeli hírportál, amelyben Jean-Claude Juncker egyebek mellett arról beszélt, hogy nem szeretné „elveszíteni” Magyarországot, amely Lengyelországgal együtt „problémás helyzet elé állítja az...

MTI Fotó Illyés Tibor

Az e heti brüsszeli fejlemények megerősítik, hogy Brüsszel mostani bevándorláspárti vezetése nem megállítani, hanem menedzselni, sőt inkább fokozni akarja a migrációt – jelentette ki a kormányszóvivő.

2019. december 8., vasárnap, Mária