Szijjártó: A magyar gazdaság sikerét a magyar emberek munkája jelenti

Téma: 

Nem a kiszolgáltatottsághoz vezető nemzetközi hitelek, hanem a magyar emberek munkája jelenti a magyar gazdaság sikerének zálogát – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a sütő- és édesipari termékeket, alapanyagokat gyártó Nébar Kft. több mint 665 millió forintos fejlesztéséhez nyújtott, 282 millió forint támogatásról szóló okirat átadásán kedden Baján.

Szijjártó Péter kijelentette, a most megvalósított fejlesztések Magyarország számára biztosítják azt, hogy más országokkal, más gazdaságokkal szemben versenyelőnyre tegyen szert. Éppen ezért a most beruházásokat végrehajtó vállalatoknak az egész nemzet hálával tartozik.

MTI Fotó

Magyarországon 806 vállalat kötelezte el magát összesen 377 milliárd forint értékű beruházások végrehajtása mellett, amelyhez a kormány a versenyképesség-növelő támogatási program keretében 169 milliárd forint támogatást biztosít, és ezáltal több mint 143 ezer munkahelyet tudnak megvédeni – tette hozzá.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Vasvári Tamás

A magyar gazdaság a magyar emberek és a vállalatok munkája által válhat sikeressé, ehhez a kormány a munkahelyek megőrzéséhez nyújtott támogatással járul hozzá – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Veszprém megyei Halimbán.

MTI Fotó Molnár Edvárd

Történelmi eredményt ért el a Vajdasági Magyar Szövetség a vasárnapi szerbiai választásokon.

EPA

Összeszedett, bátor, önfeláldozó játékkal, Fiola góljának köszönhetően vezetett a magyar labdarúgó-válogatott, azonban a világbajnok francia csapatnak Griezmann révén sikerült egyenlítenie.

MTI Fotó

„Senki sem mondhatja Magyarországnak azt, hogy sokszínű legyen, azt pedig kikérjük magunknak, hogy emiatt bárki rasszistának nevezze a magyarokat” – így reagált a külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ emberi jogi főbiztosának állításaira.

2021. június 24., csütörtök, Iván