Szlávik: Még mindig sok embernek kell beoltatnia magát

Téma: 

Több embernek kell beoltatnia magát ahhoz, hogy teljes mértékben megnyugodjunk. A jelenlegi oltások is védenek, de gőzerővel folyik az új mutánsok elleni vakcinák gyártása. Ezt a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa mondta a Kossuth rádió reggeli műsorában.

Szlávik János hozzátette, hamarosan elérhető lesz olyan gyógyszer is, ami hatékonyan tudja a vírus-szaporodást gátolni.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

A szakember arról is beszélt, hogy a vírus azokat fogja megtámadni, akik nincsenek beoltva, ezért mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát.

Több embernek kell beoltatnia magát ahhoz, hogy teljes mértékben megnyugodjunk. Sokak szerint ősszel jön majd egy negyedik hullám, és a negyedik hullám alapja az lesz, hogy nagyon sok ember nem kapta meg a védőoltást, tehát ők védtelenek a vírussal szemben, és megfertőződhetnek. Én úgy gondolom, hogy még mindig sok embernek kellene beoltatnia magát” – fogalmazott.

Magyarországon az oltás ingyenes és önkéntes, valamennyi oltóanyag hatásos és biztonságos, regisztrálni a Vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkeink

A nemzeti vasúttársaság hétfőtől megkezdte az idei közfoglalkoztatási programban alkalmazott munkavállalók ütemezett felvételét.

MTI Fotó Czeglédi Zsolt

Célba ért a kormányzati támogatás: már mintegy kétszázezer embernek segítettek a munkahelyvédelmi és a munkahelyteremtő bértámogatásokkal – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára pénteken Hajdúszoboszlón, mielőtt...

Paksi bővítés: 8-9 ezer embernek is munkát adhat

A bővítés nem jelenti azt, hogy a megújuló vagy a fosszilis energiaforrások eltűnnek a magyar energiaszerkezetből.

MTI Fotó Czeglédi Zsolt

A gazdaságvédelmi akcióterv, a gazdaságvédelmi intézkedések eddig közel egymillió emberről gondoskodtak, vagy védték meg a munkahelyét – fejtette ki csütörtökön Vácon az Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

2021. június 24., csütörtök, Iván