A szombaton érkező hidegfront többnapos lehűlést hoz

Téma: 

Pénteken az ország déli, délkeleti részén újra meghaladja majd a hőmérséklet a 30 fokot, szombaton viszont eléri az országot egy markáns hidegfront, amely többnapos lehűlést hoz – mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa csütörtökön az MTI-nek.

Kolláth Kornél tájékoztatása szerint pénteken az ország délkeleti felében ismét 30 Celsius-fok körül lesz a legmagasabb hőmérséklet, az északi, északnyugati országrészben viszont már csak 25 fok valószínű. Az országban helyenként kialakulhatnak zivatarok, egy-egy heves zivatar is.
Szombaton a hőmérséklet az Alföld déli részén akár a 35 fokot is elérheti, míg északnyugaton alig emelkedik majd 25 fok fölé. Várhatóan késő délután egy markánsabb hidegfront éri el az országot, ennek a hatására a szél megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. Heves zivatarok még szombaton is lehetnek.
Vasárnap és hétfőn is várható eső, zápor, de nagy mennyiségű csapadékra és zivatarokra már nem kell számítani. A hőmérséklet várhatóan 30 fok alatt marad. Az előrejelzés szerint vasárnap 22-28, hétfőn 21-27, kedden 21-26 fok várható, de a jövő hét közepétől ismét emelkedhet a hőmérséklet – mondta a meteorológus.

Kapcsolódó cikkeink

Pénteken és szombaton a hajnali pára-, illetve ködfoltok feloszlása után változóan felhős, nagyobbrészt napos időre számíthatunk. Eső nem alakul ki.

Kedd hajnalban érkezik a hidegfront

Kedden hajnalban megérkezik a hidegfront, amelynek hatására helyenként viharos erejű széllökések várhatók, s az ország nagy részén megszűnik a hőség. A csúcshőmérséklet 27 és 32 Celsius-fok körül várható.

A pénteken érkező hidegfront miatt szombaton megint nagy területen havazhat...

2020. május 31., vasárnap, Angéla,Petronella