Takaró Károly: Jézus testi-lelki áldozatával átvállalta az emberiség bűnét

Téma: 

A húsvéttal Isten azt üzeni nekünk, embereknek, hogy élhetünk az életéből. A szabadító Jézus a Golgotán a testi-lelki áldozatával átvállalta az emberiség bűnét, és megváltott minket – mondta Takaró Károly nyugalmazott református tábori püspök a Magyar Nemzetnek.

 

A lap szombati számában megjelent interjúban a lelkész úgy fogalmazott: „Isten húsvétkor konkretizálta, mi a szeretet. Azt mondta: élhetsz az életemből, mindenem a tiéd és a szolgálatodra áll. Ezt egyedül Isten mutatja be: odaadta a fiát váltságul, örökségül. Jézustól nem mi vettük el az életét: ő tette le a kezünkbe. A többi a hit dolga”.

MTI Fotó Mohai Balázs

A nagypéntekről Takaró Károly azt mondta: ez a nap speciális jelentéssel bír, azt üzeni nekünk, hogy az Úr egy fantasztikusan nagy dolgot készít elő, ami isteni léptékű, mértékű. „A nagypéntek, az isteni előkészítő munka arról szól, hogy miként lehet helyreállítani az egész teremtettségben a rendet, hogyan lehet az embert megszabadítani a gonosz szellemi hatalom rabságából. Ennek az üdvözítő világrendnek egyetlen mozzanata a húsvét” – mondta a nyugalmazott tábori püspök. Szavai szerint Jézus Krisztus áldozata arra mutat rá, hogy míg a sátán a maga teljhatalmát erőszakkal tartja fent, addig az Isten fia bemutatja az angyalvilágnak, hogy engedelmességgel is lehet győzni. 

„Az Úr egyetlen ajtót nyitott ki, és azt mondta: aki hiszi, hogy Jézus az élete árán a vérével megváltotta, bűneit megbocsátotta, az átment a halálból az életbe. Isten ezt az embert betölti a Szentlelkével, pecsétet tesz rá a vérével. A szellemvilág látja, ki Jézus Krisztusé, mi, emberek nem. S ha látjuk is, nem mondjuk ki” – fogalmazott a lelkész a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Mohai Balázs

 

Kapcsolódó cikkeink

Gyermekvédelmi dolgozók lelki napja a Miskolci Apostoli Exarchátusban

Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény dolgozói számára tartottak lelki napot Sajópálfalán. Az előrehaladás és a pedagógiai fejlesztő munka új útjai is körvonalazódtak.

MTI Fotó Vajda János

Egyre nagyobb problémát jelentenek az úgynevezett hecchívások a lelki elsősegély-szolgálatnál, ezekből akár napi százat is kapnak a szakemberek – mondta Dudás Erika, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének alelnöke az M1 és a Kossuth Rádió...

Tíz hónapi nyomozati munka után azonosították a Mezőkövesden, 2014. februárjában történt halált okozó testi sértés gyanúsítottját. Az ügy részleteit a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon tartott sajtótájékoztatón ismertették.

 Őrizetben van az a trió, amelynek tagjai miskolci idős emberek sérelmére követtek el erőszakos bűncselekményeket.

 

2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona