Több helyen is szavaznak az országban

Téma: 

Három településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

A Nógrád megyei Kutasón azért kellett időközi választást kiírni, mert a 2014 őszén megválasztott képviselő-testület feloszlatta magát március végén.

MTI

A választásra jogosult 92 lakos három polgármesterjelöltre szavazhat, ketten függetlenként indulnak, harmadik társuk a Magyar Munkáspárt színeiben.

A négytagú képviselő-testületbe tíz jelölt szeretne bekerülni, ketten a Magyar Munkáspárt színeiben indulnak, nyolcan függetlenként. Az időközi választáson a feloszlatott képviselő-testület minden tagja újra elindul.

A Komárom-Esztergom megyei Dunaalmás községben ugyancsak a képviselő-testület önfeloszlatása miatt tartanak időközi választást.

A polgármesteri posztért hárman indulnak: itt is két független jelölt mellett indul a Magyar Munkáspárt polgármesterjelöltje. A hat képviselői helyre 15 jelölt pályázik, egyikük a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, a többiek függetlenként.

A választói névjegyzékben mintegy 1200-an szerepelnek.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kisújszálláson egyéni választókerületi képviselőt választanak, miután a kerület eddigi képviselője március 31-én lemondott.

A képviselői helyért öt jelölt indul: ketten függetlenként, egy jelölt a Fidesz-Kisújszállási Nagykun Polgári Kör, egy a Jobbik és egy a Magyar Munkáspárt színeiben.

A névjegyzékben mintegy ezer választópolgár szerepel.

Forrás: MTI

Kép: MTI

Kapcsolódó cikkeink

Vatikánvárosban megkezdődött a konklávé szerda délutáni tanácskozása: a pápaválasztó bíborosok újból szavaznak majd a katolikus egyházfő személyéről. Akárcsak délelőtt, délután is legfeljebb két voksolást tartanak.

2021. január 27., szerda, Angelika