Történtek előrelépések a pedagógus kar szerint

Téma: 

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke arról beszélt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerda reggel, hogy több ponton is előrelépést lát a köznevelés jövőjéről szóló egyeztetéseken.

Horváth Péter – emlékeztetve arra, ők azt szeretnék, hogy az iskolák reális számokon nyugvó önálló költségvetéssel rendelkezzenek – azt mondta, az 59 önálló tankerület kialakításával “picit jobb esély van arra, hogy ez megvalósuljon”.

MTI Fotó Vajda János

Előrelépésnek nevezte, hogy az intézmények a jövőben “bizonyos értelemben keretgazdálkodással rendelkezhetnek” több területen is.

Pozitívumként értékelte, hogy az intézményvezetők “nagyjából egyetértési jogot” kapnak a tanárok kinevezésében és felmentésében.

Ugyanakkor az NPK elnöke jelezte: elfogadhatatlan a differenciált béremelés javasolt módja, hiszen az nem új keretből, hanem a korábban megadott béremelésen belül történne.

Forrás: MTI, Kossuth Rádió, hirado.huKép: MTI Fotó: Vajda János

Kapcsolódó cikkeink

 A DK szerint szükséges a vizitdíj

Káosz van a betegirányításban és a mentőszolgálatnál is.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Új helyzet állt elő az Európai Unióban, a népvándorlás, a migráció az első számú közbiztonsági kérdéssé vált - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Szófiában, miután bolgár kollégájával egyeztetett.

Lehet megállapodás a magyar hatóságok és a nemzetközi szervezetek között, de a magyar kormánynak is vannak feltételei - mondta Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter.

2019. október 24., csütörtök, Salamon