Tovább csökken a vállalkozások adója

Írta: itv , - Frissítve: 12th January, 2018 - 11:53am

Téma: 

Csak erős gazdasági alapokra és sikeres vállalkozásokra támaszkodva építhetünk fejlődő társadalmat. A kabinet jövőben is arra törekszik, hogy minden gazdaságfejlesztést érintő területen emelje a vállalkozások versenyképességét – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

 

Csak erős gazdasági alapokra és sikeres vállalkozásokra támaszkodva építhetünk fejlődő társadalmat –  jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor.

A kormány a maga eszközeivel mindig is ösztönözte a vállalkozások fejlődését, versenyképességük emelését és piaci lehetőségeik bővítését–  jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor. Mint mondta, csak erős gazdasági alapokra és sikeres vállalkozásokra támaszkodva építhetünk fejlődő társadalmat. Hozzátette: a kormány a maga eszközeivel mindig is ösztönözte a vállalkozások fejlődését, versenyképességük emelését és piaci lehetőségeik bővítését.

 MTI

Fókuszban a versenyképesség

Varga Mihály hangsúlyozta: a kabinet jövőben is arra törekszik, hogy minden gazdaságfejlesztést érintő területen emelje a vállalkozások versenyképességét, az adórendszertől a szakképzésig. Ennek megfelelően folytatódik az iparosítási program, és a köztehercsökkentés is.Emlékeztetett: az idei évben, a hatéves bérmegállapodásnak megfelelően tovább csökkennek a munkáltatói járulékok.

A nemzetgazdasági miniszter kitért arra is, hogy a kormány ma már külön figyelmet fordít a nagyvállalatok versenyképességének megőrzésére és a hazai kis- és középvállalatok versenyképességének emelésére, valamint az induló vállalkozások támogatására. Kiemelte: az elmúlt év második felében, a kihelyezhető hitelösszegek megduplázásával, tovább bővült a Széchenyi-kártya-program működési köre, valamint sikeres a Széchenyi Tőkebefektetési Alap működése is.

Varga Mihály rámutatott: az eredeti célkitűzéssel összhangban a kormány tavaly augusztus végén elindította a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealapot és az Irinyi II. Kockázati Tőkealapot is. Mindezeken túl már elkezdték előkészíteni az Irinyi I. Tőkealap és a hazai kkv-k Budapesti Értéktőzsdén való megjelenését ösztönző Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap felállítását is – tette hozzá a miniszter.

 

hirado.hu

 

Kapcsolódó cikkeink