Tuzson: igaztalan állításokkal támad Brüsszel

Téma: 

A kormány komolyan veszi a nemzeti konzultáció elleni brüsszeli támadásokat, részletesen válaszol majd a feltett kérdésekre - mondta Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Hangsúlyozta: csúsztatások és igaztalan állítások vannak az Európai Bizottság levelében a nemzeti konzultációval kapcsolatban.

MTI Fotó

Az államtitkár a csúsztatások között említette, hogy a bevándorlással kapcsolatban Brüsszel “elfelejti” azt a tényt, hogy az állandó betelepítési kvóta létrehozása szerepel a brüsszeli tervekben, az Európai Bizottság döntést is hozott róla.

Az energiapolitikáról szólva Tuzson Bence kitért arra, Brüsszel azt állítja, hogy a verseny csökkentené az árakat, pedig éppen az Európai Bizottság mérte fel, hogy 2010-2015 között az EU-ban átlagosan 20 százalékkal nőttek az áramárak, a gáz árának emelkedése pedig még magasabb volt.

Ez nem az az út, amelyen Magyarország járni szeretne a következő időszakban, másik utat kell választani – fogalmazott az államtitkár.

A külföldről finanszírozott szervezetekkel kapcsolatban Tuzson Bence jelezte: egy európai parlamenti (EP) bizottság jelentése szerint is szigorítani kell a nem kormányzati szervezetek (NGO) vizsgálatát.

A brüsszeli támadásnak épp az a célja, hogy minél kevesebben írják alá a nemzeti konzultációt – közölte. Hozzátette ugyanakkor, hogy nagy az érdeklődés; a magyar emberek látják, hogy ezek fontos kérdések, már nagyjából 900 ezer körül van a visszaküldött kérdőívek száma.

Egy kormány politikája csak akkor lehet sikeres, ha amögött ott állnak az emberek, ehhez szükséges például a nemzeti konzultáció is. Minden magyar ember véleménye számít hangsúlyozta Tuzson Bence.

Forrás: hirado.hu, Kossuth Rádió

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

Együtt éreznek azoknak a szülőknek a fájdalmával, akik gyermeküket elvesztették, a “sok igaztalan vád miatt” azonban, ha valaki a gyermek-egészségügyi központ munkájával kapcsolatban “valótlan kijelentést hoz nyilvánosságra, vagy megalapozatlan tényeket állít”, azzal...

MTI Fotó Kelemen Zoltán Gergely

Törvényesen tud működni a monetáris tanács annak ellenére is, hogy lemondott a testület egyik külső tagja - hangsúlyozta az MTI-nek szombaton Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Megtárgyalta szerdai ülésén a kormány az Uber közösségi fuvarmegosztó ellen tiltakozó taxisok beadványát, ezután nyilatkozott a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, aki szerint a kabinet a szigorú, egységes szabályozás mellett döntött.

MTI Fotó: Kovács Tamás

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint Szigetvári Viktornak inkább azokat kellene feljelentenie, akik a nőkkel erőszakoskodnak és nem a bevándorlókat kellene védenie.Tuzson Bence az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: "az...

2021. május 6., csütörtök, Ivett,Frida