Tuzson: a kormány igazat ad a taxisoknak

Téma: 

Megtárgyalta szerdai ülésén a kormány az Uber közösségi fuvarmegosztó ellen tiltakozó taxisok beadványát, ezután nyilatkozott a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, aki szerint a kabinet a szigorú, egységes szabályozás mellett döntött. A taxisok hétfő hajnal óta demonstrálnak Budapesten, egészen szerda estig van engedélyük a demonstrációra.A kormány álláspontja szerint igazuk van a Budapesten demonstráló taxisoknak - közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdai fővárosi sajtótájékoztatóján, miután a kabinet megtárgyalta a taxisok ügyét. Fontos, hogy Magyarországon mindenki egyenlő feltételek mellett folytathassa az ilyen típusú személyszállítást - mondta Tuzson Bence, közölve, hogy a kormány ezért szigorú, mindenkire egységes szabályozás megalkotását látja indokoltnak.

 Balogh ZoltánA kabinet tárgyalásokat kezd a taxisokkal, ezek két mederben zajlanak majd. Egyrészt egy hosszú távú, mindenkinek előnyös szabályozást akarnak, amely szabálysértési szankciókat is tartalmaz és adózási szempontból is végrehajtható. Másrészt - amíg ez nem születik meg, ami minimum másfél hónap - egy olyan átmeneti rendszerre van szükség, amely alapján szankciók vezethetők be azokkal szemben, akik megsértik a jelenlegi jogszabályokat - közölte az államtitkár, aki az átmeneti rendszer várható elemei között említette az adóhatósági ellenőrzéseket.A kormány arra kéri a taxisszervezeteket, hogy függesszék fel a demonstrációjukat, kezdjék meg a tárgyalásokat, amelyek folytatására a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot hatalmazta fel a kabinet.Arra a kérdésre, hogy be fogják-e tiltani az Ubert, Tuzson Bence azt felelte: nem betiltásról van szó, hanem egységes feltételekről, arról, hogy a szigorú személyszállítási előírások legyenek érvényesek mindenkire.Tuzson Bence az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta, egységes szigorításra van szükség, mindenkire egyformán érvényesnek kell lennie a szabályoknak. Hozzátette: a folyamatnak az is lehet a vége, hogy ha az Uber nem tartja be a szabályokat, akkor betilthatják.Hozzáfűzte, hogy külön az Uberrel nem fognak tárgyalni, és nem hívják meg őket az egyeztetésekre.A taxisok hétfő reggel óta akadályozzák a forgalmat Budapest belvárosában az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozva.Forrás: MTIKép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Kovács Attila

Kétszer annyian taxiznak, mint Ubereznek Budapesten - derült ki a Főtaxi által megrendelt pénteken publikált felmérés szerint. Az Uber hétfőn úgy reagált: „Ahogy a taxiórákat, úgy a közvélemény-kutatásokat sem szabad manipulálni”.

MTI Fotó Kelemen Zoltán Gergely

Törvényesen tud működni a monetáris tanács annak ellenére is, hogy lemondott a testület egyik külső tagja - hangsúlyozta az MTI-nek szombaton Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

MTI Fotó: Kovács Tamás

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint Szigetvári Viktornak inkább azokat kellene feljelentenie, akik a nőkkel erőszakoskodnak és nem a bevándorlókat kellene védenie.Tuzson Bence az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: "az...

2021. május 6., csütörtök, Ivett,Frida