Tuzson: már 140 ezernél is többen kitöltötték a konzultációs kérdőívet

Írta: itv , - Frissítve: 19th April, 2017 - 9:59pm

Téma: 

140 ezer válasz érkezett eddig a kormány nemzeti konzultációs kérdőíveire – jelentette ki Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Nagyon fontos, alapvető kérdésekről beszélünk, melyek az ország sorsát hosszú távon befolyásolják. Az ország gazdasági szempontból jól teljesít, de oda kell figyelni, más területeken veszélyek leselkednek, az „ég szélén felhők gyülekeznek” – fogalmazott.

Példaként említette, hogy a Soros Györgyhöz köthető szervezetek behozzák a migránsokat az Európai Unióba, Brüsszel pedig támadja a reizsicsökkentést. Ezek a kérdések rendszeresen felvetődnek, az emberek azonban nem tudták elmondani a véleményüket eddig minderről. Márpedig a sikeres politikához az emberek véleménye elengedhetetlen – érvelt Tuzson Bence.

Megemlítette: a szocialisták a napirendre vételét sem támogatták annak a javaslatnak, miszerint a rezsiár ne legyen szabadáras, hanem maradjon nemzeti hatáskörben.

Annak kapcsán, hogy a civil szervezetek átláthatóságáról ma kezd tárgyalni a parlament, azt mondta: 1938 óta hatályban van az Egyesült Államokban az a szabályozás, mely a civil szervezetekre vonatkozik, és szigorúbb, mint a magyar törvényjavaslat. Ott az ország politikáját befolyásolni szándékozó aktivisták, ügynökszervezetek is átláthatóan működnek, mint a politikai pártok. Magyarországon a 7,2 millió forint felett külföldről támogatott civil szervezeteknek kell ezt a tényt feltüntetniük – mutatott rá.

Forrás: hirado.hu, Kossuth Rádió

Kapcsolódó cikkeink