Tuzson szerint Brüsszelben nem tettek le a migrációs kvóta bevezetéséről

Írta: itv , - Frissítve: 13th April, 2018 - 1:13pm

Téma: 

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint Magyarországon ugyan egyértelmű helyzetet teremtett a migrációval kapcsolatban a vasárnapi választás eredménye, az európai színtéren azonban folytatódni fog a harc.

A választók most arról az alapkérdésről döntöttek, hogy Magyarország a migrációval kapcsolatban milyen álláspontot képviseljen. Az elsődleges cél a migráció megakadályozása és a magyar emberek biztonságának garantálása – mondta Tuzson Bence az M1 Ma Reggel adásában.

MTI Fotó

A Stop Soros törvényt a kormány még a választások előtt terjesztette be a Parlament elé, így a választáson a magyar állampolgárok erről is állást tudtak foglalni. A törvény a migrációt szervező szervezetek és a migráció szervezése mögött állók megállítását célozza – fogalmazott.

A kétharmados többséggel egy erős felhatalmazású kormány tárgyalhat Brüsszelben, de arra ne számítsunk, hogy ettől megriadnak és letesznek a terveikről – fogalmazott  Tuzson Bence.

Minden olyan támadást, amit az elmúlt években Magyarországgal szemben folytattak előveszik, mondta az államtitkár, a LIBE csütörtöki ülésére hivatkozva.

A bevándorláspártiak nem tettek le céljaikról, a migrációs csomagot át akarják nyomni, azt szeretnék, ha Magyarország beengedné a migránsokat Európai színtéren ez a harc folytatódni fog. De a harcot folytatni kell, végig kell vinni ezt a folyamatot, amelyek a vége, hogy nem egy felülről diktált Európa jöjjön létre, hanem erős nemzetek szövetégéből álló Európa.

A felhatalmazás kötelezettségekkel jár, de ez másról szól, mint a négy évvel ezelőtt, ezért is mondjuk, hogy egy új időszak kezdődik el, új kormánnyal, új struktúrával – mondta.

Tisztában vagyunk azzal, hogy támadások, kritikák érnek majd minket. A bevándorláspártiak érve, hogy a problémákat csak bevándorlással lehet megoldani. Egyértelmű választ kell adni, hogy ezt hosszú távon a demográfiai problémákat nem migrációval, hanem a családok, közösségek megerősítésével kell orvosolni.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink