Újraindulnak az onkológiai szűrővizsgálatok

Téma: 

Csütörtöktől újraindulnak a megelőzést szolgáló népegészségügyi célú, szervezett onkológiai szűrővizsgálatok – jelentette be az emberi erőforrások minisztere közösségi oldalán.

hirado.hu

Kásler Miklós szerdai bejegyzésében azt írta: a magyar egészségügy az utóbbi hetekben olyan módon jutott túl a koronavírus-járvány harmadik hullámának legkritikusabb szakaszán, hogy valamennyi beteg számára biztosított maradt az ellátás.

A járvány visszaszorításának azonban a legfontosabb eszköze továbbra is a védőoltás – hangsúlyozta a miniszter, aki arra biztat mindenkit, hogy regisztráljon és éljen az oltás lehetőségével.

Forrás: MTI

Kép: hirado.hu

Kapcsolódó cikkeink

Rekorddöntögető hőség jöhet délutánra

Csak a budapesti minimumhőmérsékleti rekord dőlt meg hétfőre virradóra, az országos nem, de délután az eddigi országos napi csúcsnál, 38 Celsius-foknál melegebb, akár 40 fok is lehet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.

A nyilvánosságra hozott szakiskolai kerettanterv szerint a szakmunkásképzők diákjainak a jövőben nem kellene felelniük és dolgozatot írniuk, hanem az órai munka alapján kapnának jegyeket - írta a Magyar Nemzet.

Egy háromtagú, robogókra és kerékpárokra szakosodott tolvajbandát derített fel a rendőrség Egerben - tájékoztatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma