Változékony tavasz: a mínuszok után visszatér a napsütés

Téma: 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint így alakul az eheti időjárás.

 

Kedden eleinte a Dunántúlon néhol, a Dunától keletre több helyen előfordul eső, zápor,északkeleten egy-egy zivatar is kialakulhat. Késő délutántól nyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, éjszaka keleten is egyre kevesebb helyen várható csapadék. Kedden napközben gyakran erősen megnövekszik, majd délutántól jelentősen csökken a gomolyfelhőzet, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Főként északnyugaton és északkeleten alakulhat ki helyenként zápor, egy-egy zivatar. Az ország nagy részén az északnyugati szél többfelé megerősödik, majd kedd délutántól mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 9, 13 fok között valószínű.

Szerdán általában változó felhőzetre, többórás napsütésre számíthatunk, de a Nyugat-Dunántúlon erősebben felhős lehet az ég, és ott helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. A keleti, északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Csütörtökön napközben változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, majd délután dél felől erősen megnövekszik a felhőzet. Délutántól dél felől egyre több helyen valószínű csapadék. A keleti, délkeleti szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Pénteken nagyobbrészt erősen felhős idő várható, de a Dunántúlon felszakadozhat nagyobb területen is a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul.

Szombaton napközben szakadozik, csökken a felhőzet, az ország legnagyobb részén több órás napsütésre számíthatunk. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Vasárnap derült, napos, száraz idő várható. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

Meghozta a jó idő a pollenszezont, és egészen október végéig sokféle fű és fa okozhat szénanáthás tüneteket az allergiásoknál – olvasható a Magyar Idők csütörtöki számában.

Akár 70 km/órás szél is lehet a tavasz első napja, de jelentős mennyiségű csapadék is lehet: az ország nagy részén eső, az Északi-középhegységben akár hó, havas eső is eshet.

Jön a tavasz-mozogjunk sokat a szabadban!

A szakértők szerint megfelelő étrenddel és sok mozgással segíthetünk szervezetünknek, hogy a téli hónapok után is kifogástalanul működjön.

„ Tavasz a nyárban…  …ezt szeretik igazán a kullancsok!”

"

Sajnálatosan az előttünk álló hónapok várhatóan a következő időjárási
dinamikát fogják mutatni: egyik nap vagy napszak zord, esős órákat hoz, s majd
utána az idő egy napra kitisztul és párás meleg (kb. 20°C) nap következik. Az ilyen

2019. június 17., hétfő, Laura,Alida