Változékony tavasz: a mínuszok után visszatér a napsütés

Írta: itv , - Frissítve: 25th March, 2014 - 5:33pm

Téma: 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint így alakul az eheti időjárás.

 

Kedden eleinte a Dunántúlon néhol, a Dunától keletre több helyen előfordul eső, zápor,északkeleten egy-egy zivatar is kialakulhat. Késő délutántól nyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, éjszaka keleten is egyre kevesebb helyen várható csapadék. Kedden napközben gyakran erősen megnövekszik, majd délutántól jelentősen csökken a gomolyfelhőzet, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Főként északnyugaton és északkeleten alakulhat ki helyenként zápor, egy-egy zivatar. Az ország nagy részén az északnyugati szél többfelé megerősödik, majd kedd délutántól mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 9, 13 fok között valószínű.

Szerdán általában változó felhőzetre, többórás napsütésre számíthatunk, de a Nyugat-Dunántúlon erősebben felhős lehet az ég, és ott helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. A keleti, északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Csütörtökön napközben változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, majd délután dél felől erősen megnövekszik a felhőzet. Délutántól dél felől egyre több helyen valószínű csapadék. A keleti, délkeleti szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Pénteken nagyobbrészt erősen felhős idő várható, de a Dunántúlon felszakadozhat nagyobb területen is a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul.

Szombaton napközben szakadozik, csökken a felhőzet, az ország legnagyobb részén több órás napsütésre számíthatunk. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Vasárnap derült, napos, száraz idő várható. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

 

Kapcsolódó cikkeink