Varga: húzóágazat lehet a magyar fegyvergyártás

Téma: 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint tárcaközi munkabizottság dolgozik Magyarország fegyvergyártási képességének megteremtésén, mivel a fegyvergyártás hosszabb távon az ország húzóágazata lehet. A nemzetgazdasági miniszter ezt a tárca keddi sajtótájékoztatóján mondta, hozzátéve hogy a munkabizottságot Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára vezeti.

Egy kérdésre elmondta: a nemzetgazdasági tárcánál azon dolgoznak, hogy már 2017-re úgy állítsák össze a költségvetést, hogy annak a hiánya nulla legyen.

hirek.maEgy másik kérdésre Varga Mihály kiemelte: a turizmus tavalyi rekordéve után olyan döntéseket kíván meghozni a kormány, amellyel az ágazat működését tovább lehet fejleszteni.Rámutatott: nem az a lényeg, hogy a kormányzaton belül melyik felelős szereplő írányítása alatt van a turizmus, hanem az, hogyan, milyen szerkezetben valósul meg az ágazat irányítása.Forrás: MTIKép: hirek.ma

Kapcsolódó cikkeink

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió meg fogja várni a 2013.

Lehet megállapodás a magyar hatóságok és a nemzetközi szervezetek között, de a magyar kormánynak is vannak feltételei - mondta Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter.

2020. július 12., vasárnap, Izabella,Dalma