Varga: Sokat köszönhet Magyarország az itt otthonra talált németeknek

Téma: 

A hazai németség történelmi, nemzetformáló szerepéről beszélt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének fideszes országgyűlési képviselője a pesthidegkúti német nemzetiségi napon tartott ünnepségen. A politikus szerint Magyarország sokat köszönhet az itt otthonra talált németeknek.

A pesthidegkút-ófalui Sarlós Boldogasszony-templom kertjében a helyi sváb közösség több mint háromszáz évvel ezelőtti letelepedésére emlékeztek.

MTI Fotó Mohai Balázs

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében azt írta, Varga Mihály az ünnepségen kiemelte: a németek a magukkal hozott ismereteikkel, tapasztalataikkal segítettek meghonosítani a teljesítmény- és piacorientált gazdálkodást, s ezen felül kultúrájukkal és hagyományaik megőrzésével évszázadok óta gazdagítják a magyar nemzetet.

“A németség közösségtudata, kitartása és hazaszeretete az elmúlt évszázadok alatt részévé vált mindannak, amit ma magyar nemzetnek tudunk” – fogalmazott Varga Mihály, aki a hagyományok megőrzéséért és a közösség összetartásáért végzett munkájukért külön köszönetét fejezte ki a II. kerületi Német Önkormányzatnak és a Pesthidegkúti Német Nemzetiségi Alapítványnak.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Mohai Balázs

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

A Magyar Bútor és Faipari Szövetség szerint a 2008-as válságot követően magához tért a magyar bútorpiac, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) sokat lendített az iparágon.

MTI/EPA/Alexander Becher

Sokkal jobb Oroszország és Németország viszonya, mint néhány hónapja volt – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 vasárnap reggeli műsorában.

Jön a tavasz-mozogjunk sokat a szabadban!

A szakértők szerint megfelelő étrenddel és sok mozgással segíthetünk szervezetünknek, hogy a téli hónapok után is kifogástalanul működjön.

MTI/EPA pool/Korea-közi csúcs sajtószolgálata

A családi ünnepeket idéző hangulatban zajló múlt heti Korea-közi találkozó valós változásokat hozhat a térségben a szakértők szerint. Kim Dzsongun stratégiája beválni látszik, hiszen Washington tervezi, hogy tárgyalóasztalhoz ül a phenjani vezetéssel.

2020. július 12., vasárnap, Izabella,Dalma