Vasárnap rendezik a Borsodi Vágtát

Téma: 

Véget értek az előfutamok a Borsodi Vágtán, a döntőbe négy felnőtt lovas és két kishuszár jutott, közülük kerül ki a győztes a délutáni döntők után. Addig koncertek és gyermekprogramok várják az érdeklődőket.

17 település és 19 ló, illetve lovas vesz részt a Borsodi Vágtán, amelyet Hernádkak-Belegrádban rendeznek, hiszen ismét ez a település ad otthont a Borsodi Vágtának. A számok pedig úgy alakulnak, hogy 13 település indít felnőtt lovast, 6 település pedig kishuszárt, és közülük kettő, Hernádkak és Bőcs mind a kettőben részt vesz.
 
MTI Fotó
 

A felnőttek közül az első három jut majd tovább a szeptember 15-16-án, a fővárosban rendezett Nemzeti Vágtára, a kishuszárok közül pedig egy, az abszolút győztes, és van még egy hely így összesen 5 ló, illetve lovas juthat tovább Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből.

Ami az időpontokat illeti, 16:30-kor kezdődik a kishuszárok, 17 órakor pedig a felnőttek futama – közölte az M1 helyszíni tudósítója.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

Magyarországon rendezik az első sörétes puska vb-t, szeptember 19. és 30. között Debrecenben az Apafa lőtéren. A versenyen 28 ország mintegy 500 versenyzője vesz majd részt.

A Borsodi lett a Diósgyőr főszponzora

Hétfőn rendezte a DVTK hagyományos szurkolói ankétját, melynek első félidejében ünnepélyesen lehullt a lepel a Diósgyőri VTK új támogatójának kilétéről. A Borsodi Sörgyár hosszú távon kötelezte el magát a DVTK mellett és főszponzorként segíti a csapatot.

Borsodi és az NB1-be frissen felkerült Mezőkövesd-Zsóry FC szponzori megállapodást kötött, amelyet szombaton este, a Győr elleni futballmérkőzést megelőzően jelentett be a sörgyár és a klub vezetősége.

Szombaton rendezik a fővárosban a Csángó Bált, az idei rendezvény színpadi műsorán moldvai és gyimesi hagyományőrzők közreműködésével "babalátogatóba" invitálják a nézőket. A bált Áder János köztársasági elnök nyitja meg.

2019. május 21., kedd, Konstantin