Veszélyes útszakaszok Borsodban - figyelmeztet a rendőrség

Téma: 

A rendőrség nyugat-európai mintára Borsod-Abaúj-Zemplén megye baleseti gócpontjainak számító, veszélyeztetett útszakaszain úgynevezett sebességmérő zónákat alakított ki, amelyeket figyelemfelhívó táblákkal is jelölnek.
Gaskó Bertalan elmondta: a megyében a 2011-es statisztika szerint tizenkét olyan veszélyes útszakaszon látható a Közúti ellenőrzés - Traffic Controll megjelölésű közúti jelzőtábla, amely sebesség-ellenőrzésre és a sebességhatárok fokozott betartására hívja fel a közlekedők figyelmét. Hozzátette: a most felmért és baleseti szempontból kritikusnak mondott útszakaszok listáját időről időre az aktuális baleseti helyzethez igazítják majd.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain az elmúlt évben 749 baleset történt, ezekben 34-en vesztették életüket. A balesetek többségét a sebességtúllépés, az ittas vezetés okozta, valamint az, hogy az autósok nem kapcsolták be a biztonsági övet.

Kapcsolódó cikkeink

illusztráció. Internet.

A karácsonyi hitelek veszélyeire figyelmeztet a jegybank, mivel az ünnepek miatt megugrik a kihelyezett hitelek száma - erről a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője számolt be az M1 aktuális műsorában hétfőn.Binder István kiemelte: az MNB honlapján...

A jármű villanyvezetéknek ütközött Parasznyánál, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek, a baleset miatt egy ideig kétezernél több fogyasztónál nem volt áram.

A szombat estétől a Dunántúlon, majd vasárnaptól a Dél-Alföldön is várható erős havazás miatt arra figyelmeztet a katasztrófavédelem, hogy az autósok csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak, és készítsenek a...

Több észak-dunántúli járásra narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki az ónos eső veszélye miatt a meteorológiai szolgálat vasárnap este. Az érintett területeken a következő órákban tartós ónos esőre kell készülni.

 

2021. március 3., szerda, Kornélia