A visszaesés után jelentős növekedést vár a Századvég

Téma: 

A Századvég szerint a magyar gazdaság éves teljesítménye idén csaknem 3 százalékkal visszaesik, de jövőre jelentős mértékben, 5 százalék felett bővülhet – mondta Regős Gábor vezető közgazdász az M1 kedd esti műsorában.

A Századvég szakértője az előrejelzéshez hozzáfűzte, hogy a második félév még sok bizonytalanságot tartogat, a gazdasági visszazárkózás a külföldi piacok fellendülésétől és a koronavírus-járvány folytatódásától is függ. Magyarország helyzete ugyanakkor – mint mondta – így is kedvezőbb az európai átlagnál, hiszen a növekedése a válság előtt is jelentős volt, és a járványt is jól kezelte.

EPA

Regős Gábor az alapkamat keddi csökkentését jelképes intézkedésnek nevezte. Véleménye szerint a Magyar Nemzeti Bank az elmúlt években a monetáris politika sokféle eszközét alkalmazta, így a válságkezelést sem csupán az alapkamat módosításával segíti. A fellendüléshez a hiteltörlesztések felfüggesztése, a hitelezés és a kötvényprogram bővítése is jelentős mértékben járul hozzá – tette hozzá.

Forrás: hirado.hu, M1, MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

A nemzetközi közösségtől vár segítséget és megoldást a szíriai polgárháborúra Ferenc pápa.Az egyházfő a római Szent Péter téren, a vasárnapi Úrangyala-imádság (Angelus) előtt intézett felhívást a világ nemzeteihez, hogy "mutassanak nagyobb érzékenységet a tragikus helyzet...

Bírálta az Európai Unió katasztrófavédelmi intézményeinek hatékonyságát a magyar köztársasági elnök a közép-európai országok államfőinek csütörtöki találkozóján Pozsonyban.

Csütörtök reggel már több mint 12 órája tárgyalt Angela Merkel német kancellár, Francois Hollande francia, Vlagyimir Putyin orosz és Petro Porosenko ukrán elnök, hogy megpróbálja előmozdítani a kelet-ukrajnai válság rendezését.

 

A MÁV Zrt. VMMSzK Dokumentációs Központ és Könyvtár ankétot és hozzá kapcsolódóan könyvkiállítást szervezett 2013. március 27-én, szerdán. A nagy érdeklődéssel övezett konferencia témája „A vasúti közlekedés fejlesztése Európában és Magyarországon” volt.

2021. március 3., szerda, Kornélia