Vona: egyre inkább néppárttá válik a Jobbik

Téma: 

A jobbik elnöke szerint egyre inkább néppárttá válik az általa vezetett szervezet, és a legkülönbözőbb társadalmi csoportokban növekszik támogatottsága.

Vona Gábor a csütörtökön Nyíregyházán rendezett lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az ellenzéki párt a fiatalok és a férfiak körében eddig is népszerű volt, a szimpatizánsok között az utóbbi időben egyre több középosztálybeli és idős embert jelenik meg.

A férfiak mellé “felzárkóztak” a nők is, ezzel még inkább kiegyenlítődtek a párt támogatottságában 2010-ben tapasztalt társadalmi egyenlőtlenségek – fogalmazottVona Gábor.

Hozzátette: a Jobbik kormányzásra törekvő párt, amelynek nagyon fontos, hogy néppárti jellege legyen.

Vona Gábor közlése szerint azokat képviseli a Jobbik, akinek a Fideszből és az MSZP-ből egyaránt elegük van, és megunták a két párt több mint két évtizedes “tartalmatlan és terméketlen iszapbirkózását”.

Nekik kívánunk alternatívát nyújtani, és bízunk benne, hogy az ő támogatásukkal a Jobbik április 6-án meg tudja nyerni a választásokat – tette hozzá.

Az ellenzéki párt vezetője hangsúlyozta, amíg a Fidesz és az MSZP negatív kampánnyal, egymás “eláztatásával” van elfoglalva, addig “mi a kampányukban azt szeretnénk bebizonyítani, hogy mi vagyunk a jobbik”.

A párt ugyanakkor egy programközpontú, pozitív kampánnyal igyekszik az emberekhez eljutni, a módszer helyességét pedig a Jobbik növekvő népszerűségét mutató elemzések is igazolják – mondta.

A választási programjuk főbb pontjaiként a megélhetést, a rendet és az elszámoltatást jelölte meg Vona Gábor. A pártelnök szerint a megélhetés fogalmán a tisztességes, bérfizető munkahelyeket, a biztonságos nyugdíjrendszert, míg a renden a közbiztonságot, az elszámoltatáson pedig a politikusok felelősségre vonását és a korrupció felszámolását érti a Jobbik.

Utóbbival kapcsolatban kifejtette, amennyiben a Jobbik kormányra kerül, az elszámoltatással fogja kezdeni a munkát.

Vagyonosodási vizsgálatokat indítunk, nyilvánosságra hozzuk az ügynöklistákat, feloldjuk a titkosításokat, eltöröljük a mentelmi jogot, bevezetjük a dupla büntetés elvét a politikában, azaz ha a törvényalkotó törvényt sért, akkor ezért dupla büntetést kap – jelentette ki Vona Gábor.

A Jobbik Szabolcs-Szatmár-Beregben nemcsak a pártlistán, hanem az egyéni mandátumok terén is győzelemre készül – közölte Vona Gábor, hozzátéve, hogy a két nyíregyházi választókerületben indulóBalczó Zoltánnal és Gyüre Csabával együtt bízik az egyéni mandátumok megszerzésében.

A fórumra érkező jobbikos politikust több mint száz tüntető fogadta a rendezvénynek helyet adó Kodály Zoltán Általános Iskolával szemben lévő buszmegállóban. A tüntetők “Fasizmus nem!” és “Szavazz a Jobbik ellen!” feliratú transzparenseket tartottak, illetve “Jobbik, oszolj!” rigmusokat kiáltoztak és kisebb szópárbajt vívtak az utca másik oldalán álló jobbikos szimpatizánsokkal.

- MTI –

Kapcsolódó cikkeink

Vona: a Jobbik az ország egész területén kiegyensúlyozottabban szerepelt, mint korábban

A Jobbik nem érte el kitűzött célját - így értékelte a vasárnapi eredményt Vona Gábor pártelnök. A Jobbik nem tudott nyerni egyéni mandátumot, és hiába ért el jobb listás eredményt, mint 4 éve, arányaiban mégis kevesebb képviselője lesz a Parlamentben.

Vona: maradjon meg a kazincbarcikai kórház!

A kazincbarcikai kórház megmentéséért tartottak demonstrációt a Jobbik szervezésében csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban, ahol Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke úgy fogalmazott: az intézmény "áldozatul esett a kórházi reformnak álcázott intézkedéseknek".

MTI Fotó Kovács Tamás

Vona Gábor lemond a Jobbik elnöki tisztségéről. A politikus vasárnap esti sajtótájékoztatóján közölte: a párt elnöksége hétfő délután tervezi meg a további feladatokat.

Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor a két legnépszerűtlenebb és a legelutasítottabb pártelnök a Nézőpont felmérése szerint.

 

2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd