Záporokkal, zivatarokkal érkezik a hidegfront

Téma: 

Már ma többfelé megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik a délnyugati szél, amely a hűvös levegőt hozza.

A legmagasabb hőmérséklet kedden még 33 és 37°C között alakul.Szerdán egy lassan mozgó hidegfront hatására a Dunántúlon feltámad az északira, északnyugatira forduló szél és főként nyugaton, északnyugaton már zápor, zivatar is kialakulhat. Északnyugaton 24-28, máshol még 29 és 35 fok közé melegszik a levegő.Ez a hidegfront várhatóan lelassul fölöttünk. Csütörtökre virradóra, valamint estétől alakulhat ki nagyobb számban, és több helyen zápor, zivatar, közte több órára kisüt a nap. Ezen a napon 26-32 fokot mérhetünk délután.Ez a hidegfront pénteken és szombaton is meghatározza időjárásunkat. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a szél, és záporok, zivatarok kialakulására is számítani kell. A Dunántúlon 20-24, a Dunától keletre még 25 és 30 fok között alakul a csúcshőmérséklet.Forrás: MTI, időkép

Kapcsolódó cikkeink

A szombaton érkező hidegfront többnapos lehűlést hoz

Pénteken az ország déli, délkeleti részén újra meghaladja majd a hőmérséklet a 30 fokot, szombaton viszont eléri az országot egy markáns hidegfront, amely többnapos lehűlést hoz – mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa csütörtökön az MTI-nek.

Hidegfront éri el északnyugat felől hétfőn napközben a térséget, a Dunántúlon és az északi megyékben megszűnik a kánikula, az Alföldön, főként a délkeleti felén még előfordulhat 25-26 Celsius-fokos középhőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat...

Kedd hajnalban érkezik a hidegfront

Kedden hajnalban megérkezik a hidegfront, amelynek hatására helyenként viharos erejű széllökések várhatók, s az ország nagy részén megszűnik a hőség. A csúcshőmérséklet 27 és 32 Celsius-fok körül várható.

Pénteken és szombaton a hajnali pára-, illetve ködfoltok feloszlása után változóan felhős, nagyobbrészt napos időre számíthatunk. Eső nem alakul ki.

2019. június 27., csütörtök, László