Borsodi közélet

Rég nem látott mértékű gazdasági fejlesztések

Írta: itv , - Frissítve: 3rd December, 2017 - 12:26pm
Csöbör Katalin és vendégei

Csöbör Katalin képviselő asszony a Borsodi 1-es számú választókerülethez tartozó kistelepülések polgármestereivel tartott gazdasági egyeztetést. A megbeszélésen részt vett Oláh Gábor regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár is. A helyettes államtitkár kiemelte, hogy az elmúlt években rég nem látott mértékű gazdasági fejlesztések zajlottak a térségben, amelyek számos új munkahelyet teremtettek és új vállalkozásokat vonzottak a régióba - áll a képviselő asszony szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében

A honvédelem nemzeti ügy, nem tekinthető pártpolitikai kérdésnek

Írta: itv , - Frissítve: 28th November, 2017 - 8:58pm

A honvédelem nemzeti ügy, nem tekinthető pártpolitikai kérdésnek-Újfajta biztonsági kihívásokra kell felkészülnie az országnak és a honvédelemnek mondta Simicskó István  honvédelmi miniszter a Miskolci egyetemen.

 

Állami fejlesztések a B-A-Z Megyei Központi Kórházban

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 8th November, 2017 - 5:20pm

A támogatásból Teleradiológiai és informatikai fejlesztés, Citosztatikus labor kialakítás, Egyedi parenterális keverék infúziók készítésére alkalmas orvosi labor kialakítás és Strukturális integráció a telephelyek között fejlesztések valósultak meg. Teleradiológiai és informatikai fejlesztés

Őrizetbe vették a bodrogközi halálos mérgezés gyanúsítottját

Írta: itv , - Frissítve: 5th November, 2017 - 1:59pm

 Őrizetbe vettek a rendőrök egy férfit, aki a gyanú szerint mérgező italt értékesített helyi lakosoknak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Dámócon, a mérgezésbe időközben egy másik ember is belehalt - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap az MTI-vel. 

Egy ember meghalt, hárman kórházba kerültek mérgezés miatt a Bodrogközből

Írta: itv , - Frissítve: 5th November, 2017 - 8:12am

 

Egy ember meghalt, hárman súlyos állapotban kerültek kórházba mérgezés miatt a magyarországi Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Dámócról - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton.
 

Janasóczki Attila elmondta, a mentőszolgálat dolgozói jelezték a rendőrségnek péntek este, hogy három embert mérgezés gyanújával, súlyos állapotban szállítottak kórházba a bodrogközi településről.

Fát ültetett Nekézsenyben Balog Zoltán

Írta: itv , - Frissítve: 16th September, 2017 - 2:47pm

A reformáció 500. évfordulója alkalmából fát ültetett az emberi erőforrások minisztere a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nekézseny református templomának kertjében szombaton.

Balog Zoltán a nekézsenyi református egyházközség hálaadó gyülekezeti napján felidézte a településhez kötődő gyerekkori élményeit, anekdotázott a “kicsiny, de gyönyörű” településről, lakóiról.

A faültetés jelentőségéről szólva azt mondta: ez az ország híresen gazdag erdőkben, hegyekben, gyönyörű természeti értékei vannak, és ha kivágunk egy fát, ültessünk helyette másikat.

Segítsünk a Miskolci Állatsegítő Alapítványnak!

Írta: itv , - Frissítve: 14th July, 2017 - 3:15pm
Minden kutyusnak szerető gazdit kívánunk

Lesz horgász- és főzőverseny, és persze kutyasimogató. A legfontosabb, hogy családot találjanak az otthontalan kutyusok, a már meglévő gazdik pedig tudatosítsák magukban, milyen szerencsések, amiért négylábú társuk van!

 

Minden kutyusnak szerető gazdit kíván az Irány Tv csapata!

Luis Sanz látogatása az Aluinvent Zrt-nél

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 6th July, 2017 - 8:27am
Bal oldalon Luis Sanz, középen Dr. Babcsán Norbert, jobbra Kiss Sándor (fotó: Nagy Gábor)

Az IPE, azaz az Ipari-, Tudományos-, Innovációs és Technológiai Parkok Egyesületének meghívására 2017 július 4-6 között Magyarországra látogatott Luis Sanz, a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének  (IASP) ügyvezető  igazgatója. Itt tartózkodása alatt bemutatásra kerül számára Magyarország Tudományos és Technológiai Park rendszere, ennek legkiemelkedőbb parkjai, a leginnovatívabb magyar KKV-k és egyetemek. Július 5-én, szerdán látogatást tett a már Ipari Innovációs Nagydíjjal is kitüntetett Aluinvent Zrt. idén februárban átadott alumíniumhab gyárában is.

Folyamatosak a fakidőlések

Írta: itv , - Frissítve: 20th April, 2017 - 6:44am

Mezőkövesden és Kazincbarcikán a helyi hivatásos tűzoltók kettő, míg Sátoraljaújhelyen egy alkalommal nyújtottak segítséget fakidőlések eltávolításánál. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt és anyagi kár sem keletkezett.

50 fő hivatásos tűzoltó, illetve 11 db tűzoltó gépjármű került bevonásra a védekezésbe.

Áramszolgáltatás kimaradásával hat település, 2242 fővel érintett (Répáshuta, Bükkszentlászló, Bükkszentkereszt, Hollóstető, Rókafarm, Ómassa). Az áramszolgáltató szakemberei folyamatosan számolják fel a keletkezett hibát.

Útlezárások Borsodban

Írta: itv , - Frissítve: 20th April, 2017 - 7:43pm

Szabó Csilla, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel közölte, lezárták a bánkúti elágazás és Mályinka közötti útszakaszt, miként az ómassai elágazás és Mályinka közötti utat, a répáshutai elágazás és a megyehatár között utat. Ugyancsak nem lehet közlekedni az útra dőlt fák miatt a megyehatár és a lillafüredi 5-ös jelzésű autóbusz végállomása között, csakúgy, mint a Bükkszentlászló és Hollóstető közötti út egy szakaszán sem.

Újra Lakás- és Autóvásár Miskolcon a jövő héten!

Írta: itv , - Frissítve: 17th April, 2017 - 8:43am

2017. április 22-én és 23-án Miskolcon, az ITC Székházban kerül megrendezésre a régió legnagyobb autókiállítással egybekötött lakásvására, ahol egy helyen találkozhatnak a lakáskeresők, lakáseladók, és a régió ingatlanokkal foglalkozó képviselői.

 

Emellett mindenki tesközelből megismerkedhet a vezető autómárkák legújabb modelljeivel.

Kapacitásbővítés és fejlesztés Borsodban

Írta: itv , - Frissítve: 17th March, 2017 - 3:40pm
Internet

Olyan pályára kell átállnia a magyar gazdaságnak, ahol nem az olcsó munkaerő a versenyképesség alapja, hanem a hatékonyság - jelentette ki Varga Mihály a Kovács Kft. legújabb, kormánytámogatással megvalósuló fejlesztésének bejelentésekor Mezőkövesden.

Aluinvent gyáravató – megkezdi az Aluinvent Zrt. a DESIGNIUM márkanevű ALUHAB termékének gyártását

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 3rd February, 2017 - 6:38pm

 

Gyárat avattak a Felsőzsolcai Ipari Parkban, az ipari innovációs díjas Aluinvent Zrt. környezetbarát alumínium hab építőipari paneleket gyártó 1000 t/éves kapacitású üzemében elindult a gyártás. Az Aluinvent célja, hogy Borsodban egy tudományos és technológia ipari park keretében, a magyar alumínium ipar innovációs kompetencia centrumaként működjön.

Új üzemet adott át Borsodban Varga Mihály

Írta: itv , - Frissítve: 3rd February, 2017 - 1:41pm

Magyarország fejlődése és gazdaságának sikere nagymértékben azoktól a vállalkozásoktól függ, amelyek képesek az innovációra és az újítások gyors ipari alkalmazására - hangsúlyozta Varga Mihály a felsőzsolcai Aluinvent Zrt. gyártócsarnokának ünnepélyes átadásán.

2017 a megyei fejlesztés éve lesz!

Írta: itv , - Frissítve: 19th January, 2017 - 3:50pm
A sajtótájékoztatóra megtelt a Szász-terem

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az elmúlt évben 17 kiírásban 77 milliárd forintot hirdettek meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, amelyre 120 milliárd forint értékben pályáztak. Az idén további 15,7 milliárd forint, valamint a tavalyi keretből megmaradó összegeket hirdetik meg – jelentette be a Megyeházán tartott hagyományos évindító sajtóreggelin Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

Agyhártyagyulladás gyanúja miatt vizsgálják egy kisgyermek halálát Borsodban

Írta: itv , - Frissítve: 27th December, 2016 - 4:38pm

Járványos agyhártyagyulladás gyanúja miatt vizsgálják egy 22 hónapos kisgyermek halálát Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának vezetője kedden az MTI-vel.

Mikulás túra az aggteleki Baradla-barlangban

Írta: itv , - Frissítve: 11th November, 2016 - 7:23am

Különleges meglepetéssel készülnek a gyermekek számára az aggteleki Baradla-barlangban - a rövidtúra során a Mikulással is találkozhatnak a résztvevők.

A Baradla-barlang jósvafői rövidtúra szakaszán óvodás és kisiskolás csoportok illetve családok egy különleges barlangtúrán találkozhatnak a Mikulással, aki csomaggal is kedveskedik a résztvevőknek.

Merre tart a borsodi ingatlanpiac?

Írta: itv , - Frissítve: 11th October, 2016 - 5:47pm

A hazai lakáspiaccal kapcsolatban az év elejéig számtalan olyan hír jelent meg, melynek középpontjában a lakásépítések és fejlesztések alacsony szintje, valamint a csekély kereslet állt. 2016 ebből a szempontból a váltás éve, a fejlesztők egyre aktívabbak, a kereslet nagyot nőtt, ez a tendencia pedig a becslések szerint a következő időszakban sem hagy alább.

 

Közeleg a fűtési idény

Írta: itv , - Frissítve: 11th October, 2016 - 10:42am

Bár egyre több otthonban kezdenek el fűteni, még nem késő a hűvösebb idő beköszönte és a fűtési szezon hivatalos indulása előtt szakemberrel ellenőriztetni a tüzelő-fűtőberendezéseket és az égéstermék-elvezető rendszereket. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet a készülékek nem rendeltetésszerű használata, a szabálytalan kivitelezés, illetve a rendszeres műszaki felülvizsgálat vagy ellenőrzés elmulasztása.

 

Füzér lovasa nyerte a 9. Nemzeti Vágtát

Írta: itv , - Frissítve: 19th September, 2016 - 2:13pm

Kun Ferenc, Füzér lovasa Colonia Victoria nevű lován nyerte a 9. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a fővárosi Hősök terén.

 

Kun Ferenc Csemő, Szentkirály és Tata lovasát utasította maga mögé. A szintén döntős Németh János, Baja lovasa, kétszeres bajnok az első körben leesett lováról, My Boy Mennydörgés egyedül futott be a célba.

Drága volt a tanulópénz néhány kamionosnak Tokajban

Írta: itv , - Frissítve: 8th September, 2016 - 1:53pm
Tábla jelzi az engedély nélküli áthajtás tilalmát	- © Fotó: BG

Sokba kerül, ha valaki nem rendelkezik áthajtási engedéllyel Tokajban.

Nem csökken a lendülete Tokajnak a kamionforgalom csökkentéséért folytatott csatában.

Azt szeretnénk, ha mindenki szabálykövető lenne- mondta Posta György polgármester

A klubvezetés és a tulajdonosok számára is "minősíthetetlen és elfogadhatatlan" DVTK focicsapatának utóbbi hetekbeli szereplése

Írta: itv , - Frissítve: 8th September, 2016 - 1:51pm

 Szépen bővült a Diósgyőri VTK család mind sportágazatban, mind pedig regionális szinten – mondta Szabó Tamás, az egyesület ügyvezetője kedden sajtótájékoztatón Miskolcon.

 

A sportágakat ismertetve kifejtette: a labdarúgás területén a legfontosabb az utánpótlásbázis erősítése. A DVTK ebben óriási lemaradásban volt, főként a nagy múltú akadémiákkal szemben.

Oldalak