46 szakképző iskola fenntartását veszi át a VM

A Vidékfejlesztési Minisztérium 46 szakképző intézmény fenntartását veszi át 2013. augusztus 1-jétől. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter 2013. március 29-én írt alá megállapodást Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterével az agrár-szakképző iskolai hálózat kialakításáról.

Az intézmények átvételének részleteiről a felek 2013. május 31-ig állapodnak meg: a szerződés többek között kiterjed majd a zavartalan működtetés, így különösen a pedagógusok bér- és járulékterheinek, valamint a szakképző iskolák és feladatellátási helyek üzemeltetési költségeinek biztosítására.

A listában benne van a B-A-Z Megyei Önkormányzat Váci Mihály Gimnázium és Szakképző Iskola Abaújszántói Szakképző Tagiskolája Abaújszántóról, a sátoraljaújhelyi B-A-Z. M. Kossuth Lajos Gimnázium és Szakképző Iskola Szepsi Laczkó Máté Szakképző Tagiskolája, a Szerencsi Szakképző Iskola és Kollégium Tokaji Szakképző Tagiskolája, a miskolci Debreczeni Márton Szakképző Iskola és Putnokról a Serényi Béla Gimnázium, Mezőgazdasági Szakközépiskola és Kollégium,

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

Az Iszlám Állam Magyarországra vonatkozó fenyegetéséről szóló információt a kormány komolyan veszi és értékeli - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 Hoffman Rózsa: az iskola a gyereknevelés temploma

Az iskola a gyereknevelés temploma, az iskolákat “vissza kell kanyarítani” arra a pályára, amelyen a munkára készítik fel a fiatalokat – jelentette ki Hoffman Rózsa oktatásért felelős államtitkár a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsány általános iskolájának tanévnyitóján...

MTI Fotó: Vajda János

Megújult és bővült több mint félmilliárd forintból az edelényi Szent Miklós görögkatolikus iskola és óvoda épülete. A csaknem hétszáz gyereket befogadó létesítményt kedden adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban.

 

A 2012 szeptemberében stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősített MAL Zrt. irányítását és folyamatos működtetését az állami tulajdonú Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. veszi át.

2021. június 24., csütörtök, Iván