Árad a Sajó, utakat zártak le Borsodban

A Sajó áradása miatt két út egy-egy szakaszát zárták le kedden Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – közölte az MTI-vel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint az elmúlt időszak heves esőzései miatt a Sajó kilépett a medréből, ezért két útszakaszt is le kellett zárni.

MTI Fotó Vajda János

Nem lehet közlekedni a Sajókazát Aggtelekkel összekötő úton, Sajókaza térségében az út első egy kilométeres szakaszán van teljes zár, az autósok Múcsony felé kerülhetnek. Szintén le kellett zárni a Putnok-Borsodbóta összekötő út Putnok és Sajóvelezd közötti egy kilométeres szakaszát, a közlekedők Vadna felé tudnak kerülni.

Kilenc szakaszon van belvízvédelmi készültség a Körös árterében

Tízből kilenc szakaszon van belvízvédelmi készültség a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) területén: három szakaszon másod-, hat szakaszon elsőfokú – tájékoztatta az igazgatóság kedden közleményben az MTI-t.

Mint írták, kedd este hat órától az egyik szakaszon elsőről másodfokúra emelkedik a készültség.

A belvíz csaknem hétezer hektárt öntött el, ebből csaknem 2 ezer 600 hektár vetés; 1 ezer 800 hektár szántó és ugyanennyi rét és legelő.

Az igazgatóság területén 28 szivattyútelep üzemel, kettő folyamatos üzemben, január 22-e óta több mint 15 millió köbméter vizet emeltek át. A védekezésben hétfőn 103-an vettek részt.

A Fekete-Körös magyarországi szakaszán szerdán tetőzhet az elmúlt napokban lehullott csapadék hatására keletkezett árhullám. Szakemberek szerint az elsőfokú készültségi szint alatt marad, de a tetőzést nagyban befolyásolhatja a kedden a romániai vízgyűjtőn lehulló csapadék mennyisége - írták.

A Fehér- és Sebes-Körös, valamint a Berettyó romániai szakaszán a csapadék csak kismértékű vízszintemelkedést okozott – közölték.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Vajda János

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA

Aggódnak az utazási vállalkozások, mert zuhanórepülésben vannak a csoportos törökországi nyaralásokra szóló megrendelések a közelmúlt terrorcselekményei miatt - írta pénteki számában a Magyar Idők.

A kialakult időjárási viszonyok miatt több útszakasz járhatatlan.

Közel 2,753 milliárd forint értékben újítanak fel közutakat a jövő év tavaszáig Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A 37-es út például több mint 48 kilométeren újul meg, de közel 2 kilométeren kijavítják a Miskolc–Bükkszentkereszt utat is - írja a minap.hu.

Fegyveresek ellenőrzik a Krímbe vezető utakat

A Krímbe vezető utak mentén géppisztolyokkal felfegyverzett ismeretlenek ellenőrzőpontokat állítottak fel.

2021. június 18., péntek, Arnold,Levente