Biciklivel akart átkelni az árvízen, elsodorta a Hernád

A Hernád kettévágta Bőcsöt, és a nagy erejű sodrása miatt fokozott óvatosságra van szükség – mondta az M1 tudósítója, aki beszámolt arról is, hogy valakit, aki kerékpárral próbált átjutni, elsodort az úttesten átlépő folyó.

A hölgy valószínűleg nem mérte fel, hogy mekkora erejű a víz sodrása, így történhetett meg a baleset. Az idős nőt végül a tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársai csónakkal mentették ki a vízből, majd a mentők kórházba szállították. A teste lehűlésén kívül fizikai sérülés nem érte.

MTI Fotó Vajda János

A folyó lényegében elzárta a város egyik felét a másiktól. Eddig arra számítottak, hogy ma reggelre a folyó visszahúzódik, de egyelőre csak a felsőbb szakaszokon apad, Bőcs térségében még nem. A helyiek életét megnehezíti, hogy a Hernád elzárta a város egy részét, így azt csak jókora kerülővel lehet elérni.

Az áradások a térségben Hernádszentandrást, Kiskinizst, Hernádkércset és még számos települést érintenek.

Forrás: hirado.hu

Kép: MTI Fotó Vajda János

Kapcsolódó cikkeink

 Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy férfival szemben, aki Miskolcon egy kődarabbal fenyegetve akart rabolni. A támadót 15 percen belül elfogták a rendőrök.

hirhatar.com

Javul a közérzete annak, aki kocsi helyett gyalog vagy biciklivel jár munkába. Könnyebben koncentrálnak, kevesebb stresszről számolnak be, mint azok, akik autót vezetve ingáznak - derült ki egy nagy léptékű, hosszú távú angol kutatásból.

 A gyanút keltő fiatal férfit a rendőrök Miskolcon még a bűncselekmény elkövetésének megkezdése előtt igazoltatták és elfogták.

2021. május 10., hétfő, Ármin,Pálma